Sommersalat med kål og urter

salad with chickpeas and cabbage

FROKOST / 30 MIN / 4 SERVERINGER / NEM

INGREDIENSER TIL SALATEN

  • 1/2 hoved savoy-, spids- eller hvidkål

  • 1 stor fennikel, skåret på mandolinjern

  • 1 rødt æble, i tynde både

  • 2 forårsløg, finthakket

  • De grønne toppe fra forårsløget

  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk gurkemeje

  • 1 tsk paprika

  • 100 ml blandede urter (basilikum, rosmarin, mynte, persille) - du bestemmer selv hvad du foretrækker

INGREDIENSER TIL DRESSINGEN

  • Saft fra 1 citron

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 fed hvidløg, finthakket

  • 1 spsk frisk dild, finthakket

  • 2 tsk ahornsirup

  • 3 spsk vand

  • 1/2 tsk havsalt

  • Friskkværnet sort peber

SÅDAN GØR DU

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C, og dæk en bageplade med bagepapir.

  2. Placer de drænede og skyllede kikærter på bagepladen. Vend dem med 1 spsk olivenolie og krydderierne, og vend det hele rundt med hænderne til alle kikærter er godt dækkede. Placer i ovnen og bag i omkring 20 minutter, eller indtil kikærterne er gyldne og sprøde.

  3. I mellemtiden forberedes de andre ingredienser; kål, fennikel, æble, forårsløg og toppe, og placeres i en stor skål. Tilføj de friske urter.

  4. Tilføj alle ingredienserne til dressingen i en skål, og pisk til den samles. Hæld derefter dressingen over grøntsagerne i den anden skål, og vend det hele godt sammen.

  5. Når kikærterne er færdige i ovnen, fordeles salaten på et serveringsfad, og toppes med de ristede kikærter og ekstra friske urter. Server med det samme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.