Bagt butternut squash med sojasauce og krydderier

TILBEHØR / 50 MIN / 4 SERVERINGER / NEM

INGREDIENSER

  • 500-700 g butternut squash
  • 2-3 fed hvidløg
  • 4 spsk sojasauce
  • 5-7 spsk EVO olivenolie
  • 1/2 tsk stødt gurkemeje
  • 1/2 tsk sød paprika
  • 5 kviste rosmarin
  • Et par blade salvie
  • 2 spsk hasselnødder
  • salt efter smag

SÅDAN LAVER DU DET

1. Forvarm ovnen til 200 °C (varmluft). Skyl butternut squashen. Skær enden af og smid den ud. Halver derefter butternutten på langs, og fjern kernerne, inden du skærer den i små halvmåner stykker på ca. 1,5 - 2 cm tykkelse
2. Forbered krydderierne. Fjern skallen fra hvidløget og hak det fint. I en skål tilføjes sojasaucen, og EVO olivenolie. Derefter tilføjes gurkemejen, paprika og hvidløget. Skyl og tør salvie og rosmarin, og del dem i mindre stykker, før disse også tilføjes. Bland det hele godt sammen. Afhængig af sojasaucen du bruger, kan det være at du skal tilføje en ekstra knivspids salt.
3. Tilføj squash stykkerne til en skål, og vend dem i krydderiblandingen. Placer dem så på en bageplade med bagepapir, og hæld den overskydende krydderiblanding over dem. Bag ved 200 °C i omkring 40 - 45 minutter, eller indtil de er møre og let brunede. Derefter fordeles hakkede hasselnødder ovenpå stykkerne, og de bages i et par minutter yderligere.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Mad and Delicacy.