Zuckerhut salat med kartofler og æg

Denne lette salat bringer noter af et lyst og farverigt forår med sig, en opfrisker til både krop og sjæl. Retten fungerer godt, både som frokostret eller forret, og så er den samtidig også en god måde at variere lidt i salaterne, siden den bruger zuckerhut, i stedet for eksempelvis romaine, iceberg og andre salater - bare rolig, dette er ikke en bitter salat!

SALAT / 2 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

A plate of chicory salad topped with pieces of egg and potato

Ingredienser 

  • Zuckerhut salat (cikorie)

  • 2 æg

  • 2 mellem kartofler

  • olivenolie

  • salt

  • peber

  • saft fra 1 citron

Sådan gør du

  1. Først, læg zuckerhut salaten i blød i koldt vand, på denne måde mister den noget af bitterheden, og samtidig bliver den dejlig sprød.

  2. Skær bladene fri fra stilkene, og brug kun de mere bløde dele af stilken, siden de hårde dele er svære at spise.

  3. Kog æg og kartofler i to gryder. Æggene skal have omkring 8 minutter, og kartoflerne 15 - 20 minutter, afhængig af størrelse. Skær dem derefter i mundrette stykker.

  4. Krydr salaten med salt, peber, olivenolie og citronsaft.

  5. Tilføj kartofler og æg til salaten.

  6. Nyd salaten sammen med et stykke hjemmebagt brød.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Marcela Sambol