Gul romesco med peberfrugt

Gul romesco er det perfekte sommer tilbehør til din grillaften. Server det med grillede grøntsager, brød, kød eller hvad du ellers ønsker, og det vil bringe friskhed og farve til dit måltid.

TILBEHØR / 2 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

Yellow romesco sauce topped with green salad in a bowl

Ingredienser:

Romesco

 • 2 gule peberfrugter

 • 5 skefulde mandler

 • 1 skive "daggammelt" brød

 • 3 fed hvidløg

 • 2 ferskner

 • ½ spsk paprika

 • ½ spsk sherry eddike

 • olivenolie, salt og peber

Topping

 • 3-4 bladselleri

 • ¼ fennikel

 • blade fra bladselleri og fennikel

 • Olivenolie, citron, salt og peber

Sådan gør du:

 1. Placer de gule peberfrugter i ovnen i en halv time (ca. 180 grader C). Peberfrugterne skal være godt branket. Overfør dem så til en skål, og dæk til med et låg eller køkkenfilm. Lad dem hvile i 15 minutter, inden du fjerner skindet fra peberfrugterne.

 2. Vend hvidløgsfedene i hvidløg, og steg dem. De skal have lidt farve. Placer dem derefter i en blender. Riv brødet i mindre stykker, steg det i samme olie som hvidløget, og når de er sprøde, tilføjes de så også til blenderen.

 3. Tørrist mandlerne, og placer dem i blenderen sammen med peberfrugt, de 2 ferskner (du kan grille dem inden, men det er ikke nødvendigt), paprika, sherry eddike, salt og peber. Blend og tilføj lidt olie, indtil konsistensen føles god. Husk at smage til undervejs!

 4. Du kan bruge romesco til mange ting, men jeg brugte det som bunden til en salat. Her kan du stege noget selleri i olie, indtil det får lidt farve. Bland med fennikel skåret på mandolinjern, hakket fennikel og selleri blade. Placer salaten ovenpå romescoen, og pynt med lidt citronsaft, olivenolie, salt og peber. Så nemt er det at lave en romesco salat!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af EAT REAL BE REAL

  Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

  Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

  Vores Eat Grim-kasser

  Mixy-kasse

  Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

  Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

  Læs mere

  Fruity-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

  Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

  Læs mere

  Family-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

  Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

  Læs mere