Hvad er vinterportulak?

Byd vinterportulak velkommen, og lær alt om hvordan du kan bruge det

Wild winter purslane plant

Kære Grimling, mød vinterportulak - Vinterportulak, sig hej til vores Grimling

I denne uges kasser har vi været så heldige at kunne levere vinterportulak - men hvis du har det som os, kan du måske bruge lidt inspiration til, hvordan i alverden denne smukke nye ven kan bruges.

Det meste vinterportulak gror i vilde områder med skygge, som skove, marker eller haver, især i de vestlige regioner af Nordamerika. Men bare rolig, de er søde nok. Portulak gror vildt som ukrudt, men kan ses lidt som en krydsning af salat og urter. Det vigtigste er, at det er spiseligt!

I 1700-tallet blev den bragt fra den nye verden til Europa, og nu kan den nydes i al dens skønhed - helt fra Amerika til Australien, fra Syd til Nord.

Vinterportulak kendes også som indisk salat, forårets skønhed, minearbejderens salat eller minearbejders-grønt. Oprindeligt brugte minearbejdere i Californien nemlig planten til at undgå skørbug, et trick de fik fra indianerne, der vidste at den indeholdte sunde vitaminer. Det forklarer også lidt de navne den har fået.

Inspiration til mad med portulak

Kreativiteten er det eneste der sætter grænser når det kommer til vinterportulak, det kan tilberedes, juices eller bruges i supper, eller råt som det er i salater.

Dens spinat-lignende smag og lette friskhed gør det helt fantastisk i salater. Alt du skal bruge til en lækker salat er vinterportulak, purløg, persille og lidt olivenolie - så nemt og såååå godt.

Vinterportulak er bedst når det er friskt, så skynd dig at lave en salat med det, eller opbevar det som en buket i vand, indtil du er klar til at nyde det.

For at opsummere, så er vinterportulak ikke bare lækkert, det er også sundt. Så nu kender du det lidt bedre!

/Artikel af Simone

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere