Veganske grøntsags fritter

TILBEHØR ELLER FROKOST / 15 STYK / 60 MIN / NEM

Some vegan fritters

 Ingredienser:

  • 1 rødløg

  • 3 fed hvidløg

  • 1 dl majs *

  • ½ squash

  • 4 gulerødder

  • ½ mellem fennikel

  • 3 mellem kartofler

  • 2 tsk salt

  • 2 tsk bagepulver

  • 2 tsk spidskommen

  • 1 spsk karry pulver

  • 2 spsk tørret timian

  • 2 spsk citron saft

  • 40g vegansk ost *

  • 200g hvedemel

  • Peber

  • Madlavningsolie

*valgfrit

Sådan gør du:

  1. Skræl gulerødder og kartofler, og skyl alle grøntsagerne. Hak løg og hvidløget fint, og placer det i en stor skål, inden det blandes sammen med majs.

  2. Hvis du har en food processer med rivejern som tilbehør, kan du bruge det, ellers bruges et almindeligt rivejern til at rive fennikel, squash, kartofler og gulerødder. Når du er færdig med at rive grøntsagerne, overføres de i mindre portioner til en si eller et viskestykke, så væden kan presses ud af dem.

  3. Når de pressede grøntsager er klar, placeres de i en skål, og blandes godt sammen. Tilføj så saltet, vend rundt, og lad det hvile i 5 minutters tid.

  4. Derefter tilføjes alle krydderier, urter, vegansk ost og bagepulveret, det hele blandes sammen, og så tilføjes melet lidt efter lidt.

  5. Når dejen er klar, formes den i mindre runde stykker, og steges så på en pande med godt med madlavningsolie, hver side skal have 3-4 minutter, eller indtil de er gyldent brune.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

opskrift af CÆCILIE GADE