Tomat og løgsuppe

Denne tomatsuppe er super nem, og indeholder friske ingredienser som løg, tomater, fennikel, og frisk basilikum. Suppen kan nemt forberedes på bare 30 minutter, og du kan bruge lige de tomater du har liggende!

SUPPE / 4 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A bowl of tomato and onion soup served with slices of fresh bread

Ingredienser: 

  • 2 løg

  • 2 fennikel

  •  2 fed hvidløg

  • 3 dåse hakkede tomater + 3 dåser vand

  •  ½ dl østers sauce

  • 1 spsk. hakket timian

  • 5 laurbærblade

  • 1 terning grøntsagsbouillon

  • Olivenolie

  • Efter smag: citronsaft, salt, peber og østers sauce

  • Server med: Brød, creme fraiche, frisk fennikel og basilikum

Sådan gør du:

  1. Skær fennikel og løg i kvarte (du behøver ikke at gøre det fint, da det hele skal blendes til sidst).

  2. Tilføj en smule olie til en varm gryde, og steg fennikel, løg og de hele fed hvidløg i 5 minutter.

  3. Tilføj tomater, vand, salt, peber, østers sauce, bouillon og laurbærblade, og rør det hele godt sammen. Lad det derefter simre i 20 minutter.

  4. Fjern laurbærbladene, inden du blender suppen. Smag så til med salt, peber og østers sauce, og eventuelt lidt citron saft.

  5. Serveres varm, med brød og smør, gerne toppet med frisk fennikel, creme fraiche og basilikum.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

Opskrift af CAMILLE MAJA