Søde kartofler med karamelliserede løg

sweet potato cream soup

FROKOST / 1 TIME / 4 SERVERINGER / NEM

INGREDIENSER

  • 500 g skrællede søde kartofler, i tern

  • ca. 500 ml varmt vand, eller grøntsagsbouillon

  • 1 lille løg, i tern

  • 4 spsk EVO olie

  • salt og peber, efter smag

INGREDIENSER TIL KARAMELLISEREDE LØG

  • 1 mellem løg, i skiver

  • 1/4 glas Cointreau liquor

  • 1 tsk rørsukker

SÅDAN GØR DU

  1. I en mellemstor gryde, steg løgene til gyldne i olie, i et par minutter. Tilføj de søde kartofler, salt og peber, og tilbered i 5 minutter yderligere, under konstant omrøring. Hæld bouillon eller vandet i, dæk med et låg og lad det simre i omkring 15 minutter.
  2. Det hele blendes så med en stavblender, til blød og cremet. Hvis blandingen er for tyk, tilføjes lidt varmt vand eller bouillon. Hvis konsistens er for tynd, kan du skrue lidt op for varmen og lade den tykne, husk at røre rundt.
  3. Rengør løgene ved at fjerne enderne og de hårde ydre lag. Skær i halve og så i tynde skiver.
  4. Forbered de karamelliserede løg, ved at varme en stegepande til medium varme. Hæld 2 spsk EVO olie i, og tilføj løgene. Med en træske vendes det hele rundt..
  5. Sænk varmen, dæk med et låg, og lad det tilberede i omkring 10 minutter. Tilføj salt, 1 tsk sukker, og lidt vand hvis løgene begynder at brænde på. Lad det tilberede i 20 minutter under jævnlig omrøring. De skal brunes, men ikke brænde. Øg varmen igen, og tilføj 1/4 glas Cointreau, og lad det fordampe. Tilføj endeligt lidt vand for at deglazere panden.
  6. Fordel kartoffelcremen i 4 små skåle, pynt med lidt olie, tilføj løg, og server varm.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Mad & Delicacy.