Sød kartoffel med ristede kikærter

Denne lækre, friske, sunde og veganske opskrift på søde kartofler med sprøde, ristede kikærter, vil gøre din dag meget bedre. Perfekt som et hurtigt, sundt og nemt måltid, eller som tilbehør til andre lækre retter. Søde kartofler er rig på vitamin C og B6, som er godt for hjernen, og holder dig sund.

HOVEDRET / 3-4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

A plate with cut sweet potatoes and roasted chickpeas

Ingredienser:

Fyldte søde kartofle

  • 1 sød kartoffel per person

  • Frisk persille

  • Ristede kikærter

  • Tahin dressing

  • Granatæble kerner

Ristede kikærter

  • 1 dåse kikærter (drænet og forkogt)

  • 1 spsk olivenolie

  • 1 tsk. spidskommen

  • 1 tsk. paprika

  • Salt, peber

Tahin dressing

  • 2 spsk. tahin

  • 2 tsk. peanut butter

  • 1 lille fed hvidløg, presset

  • Saft fra ½ citron

  • Vand

Sådan gør du:

  1. Start med at tænde for ovnen ved 200 grader C. Skyl de søde kartofler, skær et kryds i skrællen, og dæk med staniol. Bag den i 45-50 minutter i ovnen (når den er varm).

  2. Dræn dine kikærter og bland dem med olivenolie, paprika, spidskommen, salt & peber. Rist i ca. 10 minutter på en mellemvarm pande. Rør rundt ofte, og sæt til side når tiden er gået.

  3. Bland din Tahin dressing, og juster med vand. Den skal være dejlig og blød i konsistensen.

  4. Til servering: Placer de søde kartofler på en tallerken. Top med de ristede kikærter, granatæble kerner, Tahin dressing og frisk persille. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

OPSKRIFT AF CAMILLE MAJA