Suppe med sød kartoffel, chili og appelsin

Blød, lækker, og en smule krydret. Denne suppe har alt hvad du kunne hungre efter, i den perfekte efterårsopskrift. Noget der kan give varme og gode vitaminer, mens dagene bliver koldere.

SUPPE / 4 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

Sweet potato soup

Ingredienser 

  • 400 g søde kartofler, hakket

  • Olivenolie

  • 2 store løg, hakket 

  • 2-3 fed hvidløg, hakket 

  • 2 tsk rød karry pasta

  • 1-2 tsk. ingefær pasta

  • ¼-½ rød chili (valgfrit)  

  • 750 ml. vand

  • 1 grøntsagsbouillon terning 

  • 1 lille æble, hakket

  • 1 dl appelsinjuice 

  • Lidt tørret timian 

  • Salt & peber

  • Frisk basilikum, persille, eller andre urter

  • Græskar kerner

Sådan gør du

  1. Varm olivenolie i en stor gryde, ved medium varme.

  2. Tilføj søde kartofler, løg og hvidløg, og sauter i 8 minutter.

  3. Bland den røde karry pasta, ingefær, røde chili og æblet i gryden.

  4. Tilføj vand og grøntsagsbouillon.

  5. Lad det simre i 15-20 minutter, indtil kartoflerne er helt bløde. 

  6. Nu er du klar til at blende suppen - i en blender eller med en stavblender. Blend indtil den er helt rundt og cremet, men pas på ikke at brænde dig. 

  7. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm op.

  8. Tilføj appelsinjuice, timian, salt og peber. 

  9. Smag til, og krydr mere, hvis nødvendigt.

  10. Serveres toppet med friske urter og græsker kerner.

  11. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Sofie Birkelyng.