Bæredygtig drivhus produktion

Urter der gror i midten af vinteren skal bruge kunstigt lys og varme. Legro gør det - bæredygtigt!

Normalt hører vi meget om at grøntsager som bliver groet i drivhuse er af dårlig kvalitet, og har en stor klimapåvirkning. Det er også sandt i nogle sammenhænge, men Legro gartneriet beviser, at det også sagtens kan gøres på en grøn måde!

Image of a large sustainable greenhouse production

Legro gror friske, økologiske urter af høj kvalitet, inde i et enormt drivhus af glas! Række efter række findes der tusindvis af krukker med urter i dem. Aromaen er fantastisk, der er et let lys, og temperaturen er sat præcist sådan, at de grønne goder kan folde sig ud.

De tænker meget på miljøet hos Legro, og deres bæredygtige initiativer hjælper dem med at nå frem til en produktion med mindre spild og mere bærdygtighed.

De lader planterne gro langsommere end i et traditionelt gartneri, hvilket betyder at urterne indeholder mindre nitrate, og på den måde smager de bedere, og holdes friske længere. Derudover har Legro udviklet en økologisk produktionsmetode, der sikrer mere hårdføre urter, som holder længere, og på den måde skaber mindre madspild.

Her er noget andet ved Legro, der gør dem helt fantastiske: De bruger energi fra vindmøller og biogas, og nærmer sig en karbon-neutral produktion, samtidig med at de har et miljøvenligt, lukket vandsystem. Dette betyder at deres drivhus ikke skader miljøet, og snart slet ikke har nogen udledning af CO2.

En anden bonus ved Legro er, at de har en virkelig god hjemmeside, med masser af opskrifter, guides og endda en blog. Her får du tips til at fryse og opbevare friske urter, hvordan du kan brug rester, og meget mere! Tjek det selv, lige her.

/Artikel skrevet af Simone

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere