Fyldte Pastaskaller med Tomatsauce

Nogle gange er de simple retter bare de bedste. Alle ingrediensernes smag får lov til at skille sig ud, og med lidt kreativ flair vil det endelige produkt stadig se smukt og farverigt ud - så lad være med at springe denne utroligt lækre ret over!

HOVEDRET / 2 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

A plate of pasta filled with tomato sauce

Ingredienser 

  • 1 spsk olivenolie

  • 3 fed hvidløg, finthakket

  • 8-10 store tomater (eller 2 dåser hakkede tomater)

  • 1 tsk oregane

  • 1 spsk tomat pure

  • 2 tsk sukker (eller ahorn sirup)

  • ½ tsk røde chiliflager

  • salt og peber efter smag 

PASTA SKALLER + FYLD 

  • 20 store pastaskaller 

  • 400g kompakt tofu, gerne presset 

  • 300g frossen spinat, optået og presset i en si, så mest mulig væde er fjernet 

  • 2 fed hvidløg, hakket 

  • 1 tsk oregano 

  • 1 tsk timian

  • ¼ kop (20g) ernæringsgær

  • 1 tsk salt 

  • ½ tsk peber 

  • ½ - 1 tsk røde chiliflager 

  • saft fra 1 citron (ikke mere end 3 spsk)

Sådan gør du

  1. For at lave saucen, skæres der små kryds i bunden af tomaterne (du kan springe dette step over, hvis du bruger dåsetomater). Placer tomaterne i kogende vand, i omkring 5 minutter. Fjern dem så fra vandet, og placer dem straks i en skål med isvand. Nu burde du kunne pille skindet af tomaterne, og derefter skære den grønne stilk ud. Placer de forberedte tomater i en skål, og most dem med en gaffel, før de sættes til side.

  2. Nu varmes olie i en mellemstor gryde, over mellem varme. Tilføj hvidløget, og steg i 1 minut. Derefter tilføjes de moste tomater, oregano, tomat pure, sukker og røde chiliflager. Sænk varmen og lad det simre. Rør lejlighedvis rundt, i omkring 7 - 10 minutter, indtil saucen er tykkere. Smag til med krydderier.

  3. Forvarm ovnen til 180 grader C, og forbered et ovnfast fad med olie (gerne et kvadret på 23x23 cm).

  4. Kog så pastaen, bring en stor gryde med saltet vand i kog. Tilføj pastaen til gryden, og rør rundt lejlighedsvis, indtil den er al dente. Dræn derefter.

  5. For at lave fyldet, smuldres tofu i en står skål. Tilføj den drænede spinat, hvidløg, oregano, timian, ernæringsgær, salt, peber, røde chiliflager og citronsaft. Bland det hele godt sammen, så urter og krydderier er godt fordelt.

  6. Nu samles det hele. Bunden af fadet dækkes med halvdelen af saucen, og pastaskallerne fyldes godt. Anret skallerne i fadet, og overhæld med resten af saucen. Bag i omkring 25 minutter, indtil det bobler. Serveres varm, med friske basilikumblade.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Hannah Bacon