Squash kage med flødeost

Det nye år er måske kun lige begyndt, men glem ikke at forkæle dig selv nu og da. Denne kage er fyldt med squash, hvilket giver det en masse ekstra smag, og med en let flødeost ovenpå, behøver du ikke at have skyldfølelse, hvis et enkelt stykke af kagen bare ikke e nok!

DESSERT / 8-10 STYKKER / 45 MINUTTER / NEM

A slice of squash cake on a plate

Ingredienser

  • 1 æg

  • 160 g brun farin / rørsukker

  • ½ dl vegetabilsk olie

  • 3 tsk kanel

  • 1 tsk natron

  • 2 tsk bagepulver

  • 4 tsk vaniljesukker

  • 1 tsk kardemomme

  • Et drys salt

  • 300 gram fintreven squash

  • 250 gram hvedemel

  • En håndfuld hakkede nødder

Flødeost

  • 150 g flødeost, eller Arla Unika

  • 70 g blødt smør

  • 90 g flormelis

  • 1 tsk vaniljepulver

  • Reven skal af 1/2 - 1 økologisk citron

  • Et skvæt citronsaft

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen til 175 grader C, varmluft.

  2. Pisk æg og brun farin sammen, indtil du får en let og luftig masse.

  3. Vend stille de andre ingredienser sammen med sukker og æggene, men vent med melet.

  4. Hæld melet gennem en si, og ned i skålen med de andre ingredienser, og bland det hele sammen.

  5. Hæld kagedejen i en forberedt og smurt kageform, og sæt så kageformen i ovnen i 35-40 minutter.

  6. Mens du venter på kagen, kan du forberede flødeosten

  7. Pisk alle ingredienser sammen, og krydr med citronsaft, hvis nødvendigt. Sæt derefter på køl.

  8. Når kagen er færdig, tages den ud af formen, og afkøles helt, inden den dækkes med flødeosten

  9. Server kagen kold, med et godt lag af flødeosten ovenpå. Vi garanterer for, at du vil elske resultatet!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Camille Maja