Krydret græskar Laksa

Laksa er en unik suppe, som er velkendt i det sydøstlige Asien. Ordet "Laksa", stammer oprindeligt fra det antikke persiske ord for nudler - hvilket giver god mening, siden det er en af hovedingredienserne i retten! Hvis efterårsdagene bliver for grå, og du har brug for lidt krydderi i hverdagen, burde du give denne ret et forsøg!

SUPPE / 4 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

Spicy pumpkin laksa in a bowl

Ingredienser 

  • 1 rødløg, skåret i tynde både 

  • 1 spsk hakket ingefær 

  • 3 fed hvidløg, hakket

  • 6 tsk rød karry pasta

  • 1 dåse kokosmælk

  • 1.5 kop grøntsagsbouillon

  • 1 mellem græskar, skrællet og hakket

  • 1 bundt bladbeder

  • 1 spsk soja sauce 

  • 200 gram nudler

  • 1 lime

Valgfrie Toppings: 

  • ristede peanuts, hakket

  • frisk koriander

  • 1 forårsløg, i skiver

Sådan gør du

  1. Varm 1 spsk olivenolie i en stor stegepande eller gryde over mellem varme, og tilføj løget. Steg indtil blødt. Tilføj så ingefær og hvidløg, og steg i 2 minutter. Tilføj den røde karry, og steg i et minut. Tilføj kokosmælk og grøntsagsbouillon, og bring det hele i kog. Tilføj også græskar, og kog med, indtil det er blødt og mørt.

  2. I mellemtiden bringes en stor gryde saltet vand i kog. Tilføj nudler og kog til de er al dente. Dræn, og skyl dem i koldt vand, inden de drænes igen. 

  3. Tilføj bladbeder til suppen, og kog indtil det er mørt. Derefter tilføjes de grønne blade fra bladbederne. Lige inden servering, tilføjes soja sauce, og saft fra 1 lime.

  4. Fordel suppen mellem skåle, tilføj nudler, og server med lime både, hakkede peanuts, frisk koriander og skiver af forårsløg.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Hannah Bacon