Spansk tortilla

Spansk tortilla, spansk omelet eller Tortilla Española, denne smukke ret kendes ved mange navne. Ikke overraskende, så har denne ret sin oprindelse i Spanien, hvor den er blevet nydt i mange år. Normalt serveres den som tapa, en let appetizer eller snack, der nydes inden det fulde måltid, men denne udgave kan spises som hovedret. Det tænkes at navnet Tortilla Española er blevet valgt, for at undgå forvirring med de tortilla wraps vi kender og elsker i andre retter. Tortilla kan direkte oversættes til omelet på nogle sprog, så det giver god mening, at de valgte det navn der minder mindst om andre retter.

 

FROKOST ELLER AFTENSMAD / 4 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Spanish tortilla in a cast iron pan, topped with red onions, tomatoes and chives

Ingredienser: 

  • 400 g kartofler, kogt 

  • 7 æg 

  • 1 håndfuld revet parmesan 

  • 0.7 dl mælk / fløde

  • Salt & peber 

  • Olie/smør

Toppet med rødløg, tomater og purløg

Serveres med rugbrød 

Sådan gør du:

  1. Tænd for ovnen ved 200 grader C.

  2. Bland æg, mælk, parmesan, salt og peber sammen i en skål.

  3. Skær de kogte kartofler i skiver, og tilføj til æggeblandingen.

  4. Find et ovnfast fad eller en støbejernspande, og smør det med smør eller olie, så æggeblandingen ikke brænder fast

  5. Tilføj blandingen til fadet eller panden, og bag det i ovnen i 15-20 minutter, indtil det er flot, gyldent og sprødt udenpå. Du kan være sikker på retten er klar, når du kan prikke tortilla med en gaffel eller tandstikker, og der ikke er noget flydende æg der klistrer sig fast.

  6. Server så retten med rødløg, tomater og purløg som garniture, og med friskt rugbrød (gerne ristet, hvis du har lyst). Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

OPSKRIFT AF CAMILLE MAJA