Spaghetti squash pasta med hvidløg og friske urter

Spaghetti squash er ikke særlig velkendt eller udbredt, men det er en grøntsag som hele familien vil elske! Meningen bag navnet, er at det får en spaghetti--lignende konsistens, når det er tilberedt. Dette gør grøntsagen til en fantastisk erstatning for pasta, og så er det samtidig sundt.

HOVEDRET / 1 TIME / 2 SERVERINGER / NEM 

Two servings of spaghetti squash pasta


INGREDIENSER

 • 1 mellem spaghetti squash, halveret og med kernerne fjernet

 • 2 spsk olivenolie 

 • 1 1/2 tsk salt

 • 1 stort skalotteløg (eller tre små) finthakket 

 • 3 fed hvidløg, hakket

 • 1/4 kop finthakket persille

 • 1/4 finthakket basilikum 

 • 1/2 kop pinjekerner, ristet

 • 1/2 tsk sort peber

SÅDAN GØR DU

 1. Forvarm ovnen til 200 grader C. Smør squashen med 1 spsk olivenolie, og drys med salt. Placer den med skæresiden nedad, på en bageplade, og bag i 35 minutter, indtil helt mør.

 2. Lad den derefter afkøle i 10 minutter, og skrab så indersiden med en gaffel, så strimler begynder at formes af kødet. Placer strimlerne af squash i et dørslag eller lignende over en vask, så overskydende væde kan dræne fra, mens du forbereder de andre ingredienser.

 3. I en stegepande varmes 1 spsk olivenolie over mellem varme. Når varmt, tilføjes skalotteløg, og steges i 5 minutter. Tilføj derefter hakket hvidløg, og steg i 1 ½ minut, indtil aromatisk. Tilføj spaghetti squash, friske urter, og en halv teske salt og friskkværnet peber. Steg i yderligere 2 minutter, så det hele er varmet igennem.

 4. Fjern panden fra varmen, anret i to tallerkener, og top med pinjekerner. Smag til med salt og peber, hvis nødvendigt.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

Opskrift af Hannah Bacon.

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere