Bagte knuste kartofler med grøn sauce

Kartofler er fantastiske, fordi de tager imod så mange smagsnoter, derfor er de også perfekte i denne opskrift med en grøn sauce. Hvis du leder efter en god snack, eller bare vil prøve noget andet med kartoflerne til aftensmaden, så giv disse knuste kartofler et forsøg!

TILBEHØR / 2-3 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

A serving board with lots of small potatoes and a green sauce

Ingredienser 

  • 16 små til mellem størrelse kartofler, skrubbede

  • 2 spsk olivenolie

  • Flager af havsalt 

Grøn Sauce :

  • 90ml friskpresset appelsinsaft 

  • 1 spsk lime saft 

  • 1.5 spsk æblecidereddike 

  • 1 spsk olivenolie 

  • 2 håndfulde frisk kål

  • 1/2 kop (15g) frisk koriander

  • 1 fed hvidløg

  • 1/2 tsk salt

  • 1/3 tsk friskkværnet peber 

  • 50g cashew nødder 

  • vand til justering af konsistens (start med 20 ml)

    Sådan gør du

    1. Forvarm ovnen til 220 grader (C), varmluft, og dæk en bageplade med bagepapir. I en gryde tilføjes kartofler, og dækkes med koldt vand. Krydr med salt og bring i kog, over mellem-høj varme. Kog indtil møre, når de bliver prikket til - omkring 10-12 minutter. Lad dem køle lidt af, og brug så bunden af en skål eller lignende til at knuse hver kartoffel, indtil den er 0,5-1 cm tyk.

    2. Overfør de knuste kartofler til bagepladen, og vend med 2 spsk olie og flager af havsalt. Bag i ovnen - husk at vende halvvejs igennem - indtil gyldenbrune og sprøde, ca. 30 minutter.

    Grøn Sauce:

    1. Tilføj alle ingredienser til en blender, og puls indtil det er godt blandet sammen. Hæld saucen over de knuste, bagte kartofler, lige inden servering. Saucen kan opbevares i køleskabet i op til 5 dage.

    Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

    Opskrift af Hannah Bacon