Knust agurkesalt (Pai Huang Gua)

INGREDIENSER:

2 spsk soja
1 spsk fiskesauce (eller soja, hvis du vil have det vegansk)
2 spsk sesamolie
1 spsk ris eddike
1 tsk sukker
2 fed hvidløg, knust og presset til en cremet konsistens
1 skalotteløg, finthakket
300 g kolde gulerødder (gerne små)
Hakket koriander
Chili efter smag

SÅDAN GØR DU

1) Bland soja, fiskesauce, sukker og eddike i en skål. Tilføj så det cremede hvidløg og hakket skalotteløg.

2) Skær derefter agurker i halve, og fjern den vandede del med en ske (du behøver ikke at være helt præcis).

3) Brug så den flade side af en bred kniv til at knuse agurkerne, indtil de falder fra hinanden. Tilføj så agurkerne til skålen.

4) Tilføj chili og den hakkede koriander, bland det hele godt sammen, og så er du klar til servering! 💚🥒

Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim. 


Opskrift af Helene Forchhammer (EatRealBeReal)