Savoy kål chowder

Suppe med ovnbagt kål til de kolde vinterdage 

Mange rister og tilbereder deres blomkål, men overvejer ikke at gøre det samme med savoy kål; de to er dog i tæt familie, og udvikler sig postivt når de tilberedes, da de får sprødhed og en mere intens, let røget sødme. Når det først er bagt, så kan du bruge kålen på mange måder, f.eks. vendt med linser, nogle nødder eller frø, og en sennep dressing, tilføjet til en pasta med revet ost, eller blandet med yoghurt tahini og urter som tilbehør. Mulighederne er uendelige.

SUPPE / 2 SERVERINGER / 40 MIN / MELLEM

Ingredienser

 • 1 spsk olivenolie

 • 1 porre

 • 1 fed hvidløg

 • 2 store kartofler

 • 1/4 hoved savoy kål

 • 3 laurbærblade

 • 500 ml vand

 • 250 ml mælk, havre er bedst

 • 1 tsk citron saft, eller mere efter smag

 • Lidt frisk muskatnød

 • Salt og peber

 • Frisk dild

Savoy Chowder soup in a bowl with a spoon

Sådan gør du 

 1. Forbered dine ingredienser: hak porren i halve skiver, skær hvidløget fint, skræl og skær terninger af kartoflerne, og hak kålen fint - det er nemmest at bruge et stort rivejern.

 2. Varm en mellemstor gryde, og tilføj so olie og porrer. Steg i 10 minutter, indtil porrerne er helt bløde og gennemsigtige.

 3. Tilføj så kartofler og hvidløget, og steg under omrøring, i 3 minutter, indtil kartoflerne begynder at hænge fast i bunden af gryden. Nu tilføjes laurbærblade, vand, mælk og ½ tsk salt.

 4. Bring det hele i kog, og lad det simrekoge i 8 minutter. Nu tilføjes den finthakkede kål, og det hele blandes godt rundt, så det hele er dækket af væden - du kan tilføje mere vand hvis nødvendigt.

 5. Kog i 5-7 minutter, indtil kartofler og kål er møre. Nu tilføjes muskatnød, citronsaft og peber. Smag suppen til, og server så med ekstra olivenolie og frisk dild.

 6. Hvis du har lidt overskydende hvidvin i køleskabet, kan du bruge det i suppen. Tilføj 120 ml til gryden, efter kartofler og hvidløg er stegt af i 3 minutter, inden mælk og vand tilføjes. Lad det simre over høj varme, indtil det meste er fordampet, og følg så resten af opskriften som normalt.

  Roasted savoy cabbage

    Ristet savoy kål

    1. Skær savoy kålen i store både (prøv at beholde stilken på stykkerne, så de ikke falder fra hinanden). Placer dem derefter på en bageplade, med bagepapir, og krydr med rigeligt olivenolie og salt. Du kan endda tilføje lidt knust hvidløg og laurbærblade, hvis du ønsker det.

    2. Rist i ovnen ved 200 grader C i 20-25 minutter, indtil kålen er lidt brændt i kanterne. Tag det ud af ovnen, og pres så en halv frisk citron over, inden de krydres med sort peber.

     Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

     Opskrift af Dorota Krysinska 

     Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

     Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

     Vores Eat Grim-kasser

     Mixy-kasse

     Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

     Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

     Læs mere

     Fruity-kasse

     Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

     Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

     Læs mere

     Family-kasse

     Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

     Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

     Læs mere