Romansk-inspireret sauteret Catalonsk cikorie

I Lazo regionene er det møre og lækre hjerte af cikoriesalaten kendt som Puntarella. Det er en af de store delikatesser i foråret. Denne opskrift er på Romansk-inspireret sauteret Catalonsk cikorie, lavet med hovedet af en stor cikorieslat.

TILBEHØR / 4 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A cast iron pan with sauteed chicory, chili and garlic

Ingredienser 

  • 1 mellemstor Puntarelle eller cikorie

  • 2  fed hvidløg, knust og uden skræl

  • salt og peber efter smag

  • Ekstra olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl cikorie og puntarelle blade, trim den hårde del af, og skær de lange blade i halve. Bring en koge fyldt med vand i kog, og tilføj salt, inden puntarellen tilføjes. Lad den simre i omkring 10 minutter. Dræn derefter, og sæt til side.

  2. Varm en mellemstor stegepande på mellem varme. Tilføj olivenolie, hvidløg og peber. Steg det under omrøring i et par minutter, og tilføj så puntarelle. Vend det hele godt sammen, og sauter ved høj varme i et par minutter.

  3. Fjern hvidløget, krydr med peber og server. 

  4. Hvis du vil have ekstra smag, kan du tilføje 2/3 ansjos fileter i stegepanden med olien og hvidløget. Steg indtil ansjosen er helt mør, og krydr så cikorien med denne sauce.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Mad & Delicacy

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere