Romansk-inspireret sauteret Catalonsk cikorie

I Lazo regionene er det møre og lækre hjerte af cikoriesalaten kendt som Puntarella. Det er en af de store delikatesser i foråret. Denne opskrift er på Romansk-inspireret sauteret Catalonsk cikorie, lavet med hovedet af en stor cikorieslat.

TILBEHØR / 4 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A cast iron pan with sauteed chicory, chili and garlic

Ingredienser 

  • 1 mellemstor Puntarelle eller cikorie

  • 2  fed hvidløg, knust og uden skræl

  • salt og peber efter smag

  • Ekstra olivenolie

Sådan gør du

  1. Skyl cikorie og puntarelle blade, trim den hårde del af, og skær de lange blade i halve. Bring en koge fyldt med vand i kog, og tilføj salt, inden puntarellen tilføjes. Lad den simre i omkring 10 minutter. Dræn derefter, og sæt til side.

  2. Varm en mellemstor stegepande på mellem varme. Tilføj olivenolie, hvidløg og peber. Steg det under omrøring i et par minutter, og tilføj så puntarelle. Vend det hele godt sammen, og sauter ved høj varme i et par minutter.

  3. Fjern hvidløget, krydr med peber og server. 

  4. Hvis du vil have ekstra smag, kan du tilføje 2/3 ansjos fileter i stegepanden med olien og hvidløget. Steg indtil ansjosen er helt mør, og krydr så cikorien med denne sauce.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Mad & Delicacy