Ristet peber og mozzarella terrin

HOVEDRET / 45 MIN / 4-6 SERVERINGER / NEM

INGREDIENSER

 • 4 mellemstore peberfrugter

 • 400 g bøf mozzarella

 • 100 g brødkrummer / rasp

 • 1 fed hvidløg

 • en håndfuld basilikum

 • balsamicoeddike

 • EVO olie

 • salt efter smag

SÅDAN GØR DU

 1. Skyl peberfrugterne under rindende vand.
 2. Tænd ovnen på 200° C (400 F), og placer en bageplade i midten. Fordel peberfrugterne på bagepladen, og bag til de har fået farme på skindet, og begynder at puffe op (omkring 15 - 20 minutter). Læg dem derefter i en plastikpose eller bøtte, så de kan køle af. De vil begynde at "svede" og være meget nemmere at arbejde med senere.
 3. Når peberfrugterne er afkølet, kan du pille skindet af dem. Skær dem derefter i halve på langs, og fjern kærner og toppen. Krydr med salt, og lad dem dræne i et dørslag eller en si i 15 minutter, husk at sætte en skål under, så du kan gemme saften til peberfrugt saucen.
 4. Skær bøfmozzarellaen i skiver og tør den let med køkkenrulle.
 5. Varm en stegepande, og varm kortvarigt et hvidløg på den, inden hvidløget fjernes og brødkrummerne tilføjes. Hæld en smule olie over brødkrummerne når de begynder at få farve, tilføj salt og bland godt sammen, inden de fjernes fra varmen.
 6. Dæk bunden og siderne af en ovnfast kage- eller brødform med husholdningsfilm. Skær peberfrugterne i lange strimler, og forbered terrinen ved at lave lag på skift i rækkefølgen; peberfrugt, mozzarella, brødkrummer og finthakket basilikum. Fortsæt dette mønster til formen er fyldt op, og krydr let med salt.
 7. Dæk toppen af terrinen med husholdningsfilm, og put vægt ovenpå, inden den sættes i køleskabet, så den kan sætte sig natten over.
 8. På dagen reduceres saften fra peberfrugterne i en kasserolle med en spiseske balsamicoeddike, indtil det bliver til en tyk sirup. Lad den derefter køle af.
 9. Server terrin ved stuetemperatur, og hæld peberfrugte saucen over ved servering.

Tips: Server også gerne med røde og gule cherrytomater.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy.

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere