Ovnbagt blomkål med mellemøstlig quinoa

Blomkål er en utrolig smuk grøntsag, der egentlig kunne sættes på bordet som den er. Så hvis du laver denne ret, kan du næsten snydes til at tro, at det ikke er koldt og gråt udenfor. Toppet med koriander og granatæble kerner, og med en lækker rødbede hummus - denne opskrift vil med garanti få mundvandet til at løbe, og samtidig imponere både gæster og familie!

HOVEDRET / 2 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Roasted cauliflower, topped with pomegranate seeds, on a beetroot hummus

Ingredienser 

Blomkål

  • 1 mellem blomkål

  • 2 spsk ekstra olivenolie, delt i to skåle, plus ekstra til sidst

  • 2 spsk frisk citron saft

TOPPINGS:

  • ¼ kop (35g) smuttede / hakkede mandler

  • Kerner fra ½ granatæble

  • Fint havsalt og friskkværnet peber

  • Koriander

Blomkål marinade / sauce

  • 120ml soja yoghurt

  • 1 spsk olivenolie

  • 2 spsk frisk citron saft

  • 1 fed hvidløg, hakket

  • ½ tsk spidskommen

  • ¼ tsk gurkemeje

  • ½ tsk paprika

  • ½ tsk ahorn sirup

  • ½ tsk fint havsalt

  • Lidt chiliflager

Mellemøstlig quinoa:

  • 1 tsk kokosolie (valgfrit)

  • 200g quinoa

  • 400ml vand

  • 1 tsk gurkemeje

  • ½ tsk spidskommen

  • 1 tsk karry pulver

  • 1/4 kop (35g) rosiner

  • 1 agurk, i kvarte

  • 1 skalotteløg, hakket

  • 1 gul peberfrugt, hakket

Rødbede hummus – Find opskriften her

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 200 grader C, og dæk en bageplade med bagepapir.

  2. Skær stilken af blomkålen, så den nemt kan stå oprejst på bagepladen. Drys med 1 spsk olivenolie, og brug hænderne til at dække det hele godt. Krydr med salt og peber, dæk med staniol, og bag i ovnen i 40 minutter.

  3. Til saucen: I en lille skål blandes yoghurt, olivenolie, citron saft, hvidløg, gurkemeje, paprika, chiliflager, ahorn sirup og salt.

  4. Tag blomkålen ud af ovnen, fjern staniolen, og brug en gaffel til langsomt at sprede buketterne ad på blomkålen, uden at tage dem af. Hæld endnu 1 spsk olivenolie og citron saft over blomkålen. Sæt så tilbage i ovnen, og bag i yderligere 20 minutter.

  5. Tag blomkålen ud igen, og spred 1/4 af yoghurt saucen over. Bag i 10 minutter mere.

  6. Samtidig laves quinoa: Varm 1 tsk kokosolie i en gryde, og tilføj quinoaen. Steg det ved lav varme, i omkring 3 minutter. Tilføj så de flydende ingredienser, krydderierne og rosinerne, og bring det hele i kog. Når det koger, placeres et låg på gryden, og der skrues ned for varmen. Når væden er blevet absorberet af quinoaen (ca. 10-15 minutter), fjernes den fra varmen, men med låget stadig på, i 10 minutter. Rør derefter rundt i gryden med en gaffel, og tilføj agurken, peberfrugt og skalotteløg. Serveres med friske granatæblekerner og koriander.

  7. Fjern blomkål fra ovnen. Den burde være godt mør. Top blomkålen med mere sauce, og drys med mandler, granatæble kerner og koriander. Skær blomkålen i kvarte (gerne ved bordet), og server sammen med quinoa, rødbede hummus og den overskydende sauce.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Hannah Bacon