Bagt rødbede hummus

Hummus er så lækkert, og samtidig kan det nydes til mange forskellige ting, både som del af et større måltid, eller bare sammen med friskbagt brød, eller lækre grøntsager. Lige meget hvad du foretrækker, så vil denne udgave af hummus med rødbede, med garanti imponere dig og dine nærme.

TILBEHØR / 3-4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

Hummus made from beetroots

Ingredienser 

  • 1 stor bagt rødbede (eller 2 små) - du kan også købe kogte rødbeder på dåse

  • 1 dåse kikærter (drænede og skyllede)

  • 1 stor citron (skallen)

  • 1/2 stor citron (saft)

  • 1 godt drys salt og peber

  • 2 store fed hvidløg (hakket)

  • 2 store spiseskeer tahini

  • 1/4 kop ekstra jomfru olivenolie

Sådan gør du

  1. Start med at bage rødbederne. Skær top og bund af, vend i olivenolie, og dæk så med staniol. Bag i ovnen ved 190 grader, i 45 - 60 minutter. Når den er færdig i ovnen, sættes den på køl i køleskabet. Når den er helt afkølet, kan den skrælles, og skæres i kvarte.

  2. Tilføj de hakkede beder til en foodprocesser, og blend indtil der kun er helt små stykker tilbage.

  3. Tilføj derefter de resterende ingredienser, bortset fra olien, og blend indtil samlet.

  4. Tilføj olivenolien samtidig med at hummusen blendes, hvis det er muligt.

  5. Smag til, og krydr hummus hvis nødvendigt (måske med salt, citronsaft og peber).

  6. Kan opbevares i køleskabet i en uge! Velbekomme

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Hannah Bacon