Rå vintersalat

Med hvidkål og dressing af ingefær

En smuk og lækker, sprød og rå vintersalat, med en frisk og smagefuld ingefær dressing. Det der gør denne opskrift god, er at grøntsagerne skæres helt papirtyndt, og at den friskpressede appelsinsaft og ingefær dressing giver en masse friskhed.

TILBEHØR / 4 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

Raw Winter Salad on a plate

Ingredienser:

 • Hvidkål

 • 3-4 gulerødder

 • 1 dl solsikkefrø

 • 1,5 dl soja sauce / tamari

 • 1 dl frisk koriander

Ingefær dressing:

 • 1 dl appelsin juice

 • 2 tsk ingefær saft

 • 2 spsk olivenolie

 • salt

Sådan gør du:

 1. Skær hvidkålen i tynde skiver med et mandolinjern, eller en skarp kniv, indtil du har 5 store håndfulde, og fortsæt derefter med gulerødderne.

 2. Bland ingredienserne til ingefær dressingen, og tilføj salt efter smag. Hæld dressingen over hvidkål og gulerødder, og lad det hvile i mindst 30 minutter.

 3. I mellemtiden placeres solsikkefrø i en si, og skylles under koldt vand. Varm så en tykbundet pande, og tilføj solsikkefrøene her. Rist dem ved svag varme, under omrøring, indtil de skifter farve. Placer så frøene i en lille skål, og bland med soja sauce eller tamari. Når frøene har suget væden, fordeles de på et køkkenbord, så de kan køle af. Jo hurtigere de køles af, jo sprødere bliver de.

 4. Hak koriander, og vend med salaten. Server salaten, ovenpå de ristede solsikkefrø.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Lisbeth Tordendahl
Vinterråkost med hvidkål s. 133 - Kål og Kærlighed

 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere