Quinoa salat med peanut butter dressing & falafel

Quinoa går utrolig godt i salater, og med denne opskrift har du samtidig et måltid klar på mindre end 30 minutter! Peanut butter dressingen giver retten masser af smag, og sammen med falafel vil du med garanti blive mæt. Brug denne opskrift som tilbehør, en let frokost, eller et middagsmåltid i sig selv.

HOVEDRET / 2 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Bowl with quinoa salate, falafel and cabbage

Ingredienser:

 • 75 g quinoa

 • 1 stor tomat

 • 2 står håndfuld kål

 • 1 lille rød peber

 • 3 mini agurker

 • 1 spsk peanut butter

 • 1 spsk soja sauce

 • 1 spsk tahin

 • 2 spsk olivenolie

 • Salt

Sådan gør du:

 1. Hvis du ønsker at spise falafel til, laves disse først.

 2. Kog 1 del quinoa med 2 dele vand. Kogetiden er omkring 15 minutter. Fjern gryden fra varmen, og lad det så hvile i 5-10 minutter.

 3. Skær alle grøntsager i mundrette bidder, og overfør til en står skål. Du kan placere kålen i en skål for sig selv, og overhælde det med kogende vand, hvis du ønsker at det skal have mindre bid - bare husk at dræn det varme vand, efter et par minutter.

 4. Bland 1 del peanut butter, 1 del soja, 1 del tahin og 2 dele olivenolie med salt, og hæld det over quinoaen. Bland det hele godt sammen, og tilføj urter, f.eks. citronmelisse, basilikum, persille eller koriander.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

opskrift af EAT GRIM

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere