Quinoa salat med peanut butter dressing & falafel

Quinoa går utrolig godt i salater, og med denne opskrift har du samtidig et måltid klar på mindre end 30 minutter! Peanut butter dressingen giver retten masser af smag, og sammen med falafel vil du med garanti blive mæt. Brug denne opskrift som tilbehør, en let frokost, eller et middagsmåltid i sig selv.

HOVEDRET / 2 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Bowl with quinoa salate, falafel and cabbage

Ingredienser:

  • 75 g quinoa

  • 1 stor tomat

  • 2 står håndfuld kål

  • 1 lille rød peber

  • 3 mini agurker

  • 1 spsk peanut butter

  • 1 spsk soja sauce

  • 1 spsk tahin

  • 2 spsk olivenolie

  • Salt

Sådan gør du:

  1. Hvis du ønsker at spise falafel til, laves disse først.

  2. Kog 1 del quinoa med 2 dele vand. Kogetiden er omkring 15 minutter. Fjern gryden fra varmen, og lad det så hvile i 5-10 minutter.

  3. Skær alle grøntsager i mundrette bidder, og overfør til en står skål. Du kan placere kålen i en skål for sig selv, og overhælde det med kogende vand, hvis du ønsker at det skal have mindre bid - bare husk at dræn det varme vand, efter et par minutter.

  4. Bland 1 del peanut butter, 1 del soja, 1 del tahin og 2 dele olivenolie med salt, og hæld det over quinoaen. Bland det hele godt sammen, og tilføj urter, f.eks. citronmelisse, basilikum, persille eller koriander.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

opskrift af EAT GRIM