Hurtig Kikærte Karry

En smagefuld og samtidig nem at lave karry ret, der bringer godt med varme til de kolde vintermåneder. Juster krydderierne, som du foretrækker. Du kan endda tilføje andre grøntsager du har ved hånden, og virkelig gøre denne ret til din egen!

HOVEDRET / 6 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A black bowl filled with a delicious chickpea curry

Ingredienser 

  • 1 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 2 tsk reven ingefær

  • 2 tsk stødt gurkemeje

  • 2 tsk karrypulver

  • 1 tsk stødt spidskommen

  • 1 tsp koriander

  • 0.5 tsk kanel

  • 0.5 tsk cayennepeber

  • 400 g kikærter

  • 400 g hakkede tomater

  • 400 g kokosmælk

  • 1 grøn chili

  • 1 håndfuld kokosflager

  • 1 tsk salt

  • 2 spsk olivenolie

Sådan gør du

  1. I en stor wok eller pande, varmes olie over mellem varme. Derefter tilføjes de hakkede løg, og det sauteres indtil let karamelliseret (ca. 5 minutter).

  2. Rør krydderier, hakket hvidløg og ingefær i panden, og sauter i yderligere 1 minut.

  3. Tilføj tomater og kokosmælk, tilbered i 10 minutter, og blend saucen med en stavblender, indtil den er cremet og fyldig.

  4. Reducer karryen i 5 minutter, og krydr med salt efter smag.

  5. Tilføj de drænede kikærter, og finthakket grøn chili.

  6. Serveres varm i en skål, og krydres så med olivenolie og kokosflager.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af .506