Puntarella alla romana, peperonata og tomatsalat

Her er en fin, italiensk-inspireret frokost, der kan give dig følelsen af sommer.

INGREDIENSER

Peperonata:

  • 3 spsk olivenolie

  • 4 hakkede fed hvidløg

  • 2 stort hakket løg

  • 1 stilk rosmarin (brug hvad du har)

  • 1 dåse tomater

  • 2 store røde peberfrugter

  • Hakkede oliven (og kapers, hvis du har)

  • 1 spsk eddike

  • Salt, peber og sukker, efter smag

(Du vil lave mere end hvad du kan se på billedet, men det skader ikke at have lidt i køleskabet.)

Salater:

  • Puntarelle cikorie, hjertet(so egentlig centrum af et hoved puntarelle)

  • 4-5 ansjoser

  • 3 spsk citronsaft eller hvidvinseddike

  • 6 spsk god olivenolie

  • 1 stor tomat

  • 3 stilke selleri

  • 2 spsk yoghurt eller skyr

  • Basilikum

  • Olivenolie, balsamico, salt og peber

SÅDAN GØR DU

  1. Start med at lægge det skårne Puntarelle hjerte i blød i isvand, i cirka 30 minutter (jo længere jo bedre).

  2. Så laves peperonata. I en gryde tilføjes olivenolie, hakket hvidløg og urterne. Lad det langsomt falde sammen over lav varme.

  3. Derefter tilføjes de skårne løg, lad dem blive bløde og gennemsigtige over lav varme. Tilføj så tomater, eddike, skårne peberfrugter og hakket oliven (og kapers, hvis du har det). Lad hele saucen reducere i 15 - 20 minutter. Du kan lægge låg på efter 10 minutter.

  4. I mellemtiden laves salaterne. Bland ingredienserne til Puntarelle dressingen, og bland dressingen med den skårne puntarelle.

  5. Skær tomat og selleri i skiver. Tilføj yoghurt, olivenolie, eddike, salt, peber og basilikum.

  6. Tilføj salt, peber og en lille smule salt til peperonata. Rist brødet, og så er du klar til servering.

Velbekomme! 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.


Opskrift af Helene Forchhammer (EatRealBeReal)