Græskar risotto

Intet symboliserer efteråret lige så godt, som en varm og cremet risotto, der endda kan serveres i selve græskaret. Risotto kan godt virke som en uoverskuelig ret, men når først du kommer i gang, er det faktisk meget mere simpelt end det kan lyde til - bare husk at tålmodighed er essentielt.

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 40 MIN / MELLEM

Pumpkin Risotto served in a pumpkin

Ingredienser

 • 450 g Risotto ris (f.eks. Vialone eller Carnaroli )

 • 800 g græskarkød

 • 1 ½ L grøntsagsbouillon eller varmt vand

 • mellem hvidt løg

 • 1/2 glas tør hvidvin

 • 4 - 6 spsk EVO olie

 • 1 spsk smør

 • 6 - 8 spsk Parmigiano Reggiano eller Grana Padano

 • salt

 • peber

Sådan gør du

 1. Varm bouillon eller vand i en gryde, og hold det kogende.

 2. Skræl og fjern kerner fra græskaret. Skær det derefter i små tern.

 3. Hak løget (du kan blende det, hvis du vil have en mere cremet risotto). Placer en mellemstor stegepande over mellem varme, tilføj olie og løget. Lad det stege i 1 minut. Derefter tilføjes græskarkødet. Skru op til høj varme, og lad græskaret sautere i et par minutter. Krydr med salt, og rør rundt mens varmen sænkes. Dæk til med et låg, og lad simre i 10 minutter.

 4. Græskaret vil reducere til en cremet konsistens. Hvis du finder nogle overskydende stykker, kan du mose dem med en ske. Tilføj salt, og sæt til side.

 5. I en anden stor pande, såsom en wok, tilføjes 2-3 spsk olie, og varmes op. Så tilføjes risen. Lad det riste over mellem-høj varme i et par minutter. Rør det godt rundt undervejs, så det ikke hænger fast i panden.

 6. Hæld vinen på panden med ris. Du kan med det samme dufte alkoholen, så bliv ved med at røre rundt, indtil det er fordampet, og risene har en dejlig duft. Når alkoholen er helt fordampet, kan du skrue ned for varmen, og tilføje en stor skefuld bouillon. Risen skal ikke koge for hurtigt, ellers vil ydersiden af risene være møre, mens de inderst inde stadig er rå.

 7. Tilføj græskar pure, og bland det hele sammen. Tilføj salt, en skefuld bouillon eller vand, og bring det langsomt i kog. Bliv ved med at røre rundt. Skru så ned for varmen, og lad det simre, indtil næsten al væden er absorberet. Derefter tilføjes resten af bouillon, en skefuld ad gangen, indtil risottoen er tilberedt.

 8. Du har måske ikke brug for all bouillonen. Så pas på med ikke at overkoge risene. De skal holde deres form, men være bløde og cremede. Smag til med salt og peber.

 9. Sluk for varmen, og tilføj smør, parmigiano reggiano, og bland det hele godt sammen. Sæt et låg på panden, og lad risottoen hvile et minuts tid. Serveres med ekstra parmigiano reggiano og peber, efter smag.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

Opskrift af Mad & Delicacy

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere