Græskar tærte til middagsbordet

Har du nogensinde prøvet græskar i en tærte? Hvis ikke, så burde du virkelig gøre det! De fleste kender nok græskar tærte som en dessert, oftest med navnet "Pumpkin Pie". Dette er dog den salte udgave, og den imponerer lige så meget som dens søde modstykke. Den cremede, nøddeagtige smag, og lette sødme, skaber en fantastisk balance. Ægte hyggemåltid!

HOVEDRET ELLER FROKOST / 4 SERVERINGER / 45 MIN / NEM

A serving of pumpkin pie

Ingredienser 

  • 1 færdiglavet tærtedej

  • 1 halv hokkaido græskar

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1 porre

  • 3 håndfulde frisk spinat

  • 4 æg

  • 250 g hytteost

  • 1 spsk timian

  • 1 spsk spidskommen

  • Salt og peber

  • Stegeolie

  • 100 g feta

Sådan gør du

  1. Tænd for ovnen til 200 grader C. Fjern kerner fra hokkaido græskar, og skær det i mindre stykker. Skræl pastinak, og skær også dette i tern. Fordel det hele på en bageplade, og drys med olivenolie, inden det krydres med timian, spidskommen, salt og peber. Bages i ovnen i 20 minutter.

  2. Hak løg og hvidløg fint, og steg det i en pande med olie. Tilføj hakket porre og spinat, og lad det stege indtil spinaten er helt faldet sammen.

  3. Bland hytteost og æg i en skål, og pisk det godt sammen. Krydr med 1 tsk salt og ½ tsk peber.

  4. Placer tærtedejen i en olieret eller smurt bageform, og hæld løg- og spinatblandingen i bunden, efterfulgt af græsker og pastinak. Til sidst hældes æggeblandingen over, og der smuldres lidt feta på toppen.

  5. Bages i ovnen i 25-30 minutter, eller indtil æggene er faste, og ikke hænger fast, hvis du prikker tærten med en tandstikker eller gaffel.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Emma Olsen