Kartoffellommer med ost og porrer - eller bladbeder

Hvem elsker ikke italiensk mad? Denne opskrift på kartoffellommer er baseret på "calzoni di patate", bare fyldt med lækre grøntsager og ost - et perfekt match!

HOVEDRET / 2-4 SERVERINGER / 90-120 MIN / MELLEM

Some opened potato pockets with leek and chard filling

Ingredienser 

  • 500g kogte kartofler (630g rå kartofler med skræl)

  • 1 æg

  • salt

  • 220-250g hvedemel (+ ekstra)

  • porre, bladbeder, spinat

  • Revet ost

  • Olivenolie

Sådan gør du

  1. Kog kartoflerne, og mos det godt med en gaffel.

  2. Vent indtil kartoflerne ikke er for varme, og tilføj så 1 æg, og mos indtil det er blandet sammen.

  3. Tilføj salt, en knivspids eller to, efter smag.

  4. Tilføj melet og bland sammen, indtil du får en dej der ikke er klistret.

  5. Lad den køle af i køleskabet, mens du laver fyldet.

  6. Damp bladbeder og spinat, og tilføj så olivenolie og hvidløg - karamelliser porrerne i en varm pande.

  7. Rul dejen ud i små cirkler, og fyld så cirklerne med reven ost og grøntsagerne.

  8. Læg en ny cirkel dej over det fyldte stykke, og pres kanten sammen, så fyldet er lukket inde.

  9. Forvarm panden med olivenolie, og steg de små kartoffellommer, indtil de er gyldenbrune på begge sidder.

  10. Nyd mens de er varme med creme fraiche, sur- sød sauce, lidt salat eller andet tilbehør. Kan også nydes kolde!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Marcela Sambol