Krydret kartoffel gateau

Denne fransk-inspirerede neapolitanske kartoffel kage, er også kendt i Italien som Gatto´. Oftest bliver den set som en hverdagsret, der bliver serveret varm, nogle gange med et stykke pizza, eller bare til hvad der ellers er på middagsbordet. Vores version er lavet med mozzarella ost og den altid fantastiske parmigiano reggiano, men du kan tilføje endnu mere smag, ved at tilføje skinke eller lagret ost, hvis du foretrækker det.

HOVEDRET / 4-6 SERVERINGER / 40 MIN / MELLEM

A potato cake on a serving tray

Ingredienser 

  • 1 kg kartofler

  • 1 stykke smør

  • 3 æg

  • 1/2 glas mælk

  • 300 g mozzarella, skåret i stykker

  • 50g (+2 spsk på toppen af kagen) friskrevet parmigiano reggiano ellergrana padano

  • en håndfuld brødkrummer / rasp

  • salt og peber, efter smag

Sådan gør du

  1. Fyld en gryde med saltet vand. Placer kartoflerne i gryden, og kog ved mellem varme, indtil kartoflerne er bløde (check med en gaffel).

  2. Når kartoflerne er klar, skrælles og moses de. Placer så kartoffelmosen i en stor skål. Tilføj æg, parmigiano reggiano og grana padano, salt og peber, og bland det hele godt.

  3. Hæld mælken i blandingen, lidt ad gangen, mens du tjekker konsistensen (dejen skal være fast). Derefter tilføjes mozzarella, og alle ingredienserne blandes.

  4. Smør et ovnfast fad (omkring 20 cm diameter), og drys med et let lag af brødkrummer, bare et tyndt lag. Fordel kartoffelblandingen i fadet, og forsøg at holde det plant.

  5. Top kagen med brødkrummer, lidt parmigiano reggiano og grana padano, og lidt smørklatter.

  6. Bag kagen ved 180°C i omkring 40 minutter, indtil toppen er let brunet. Server kartoffel kagen varm.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy