Pocheret abrikos

Så er det tid til sol og sommer, med en ret der både kan nydes til morgenmaden eller som dessert. Lækre abrikoser, yoghurt og pistacienødder, serveret med eksempelvis creme fraiche eller is.

DESSERT / 2 SERVERINGER / 20 MIN / NEM

Poached apricots on yogurt, topped with pistachios

Ingredienser:

  • 4 abrikoser

  • 3 dl rørsukker

  • 20 kardemommefrø

  • 2 hele stængler kanel

  • 1 spsk stødt fennikelfrø

  • 1/2 liter 1,5% yoghurt natural

  • En håndfuld usaltede pistacienødder

  • 2 tsk sumac

Sådan gør du: 

    1. Hæld yoghurt i et stort kaffefilter, og sæt til side i køleskabet i mindst én time. Yoghurten skal drænes for så meget af væden som muligt. Konsistensen skal næsten minde om ricotta eller frisk mascarpone.

    2. I en gryde tilføjes 600 ml vand, og sættes til at simre. Tilføj sukkeret, kardemomme og fennikel. Dette er pocheringsvæden til abrikoserne. Når vandet er omkring 90-95 grader Celsius, tilføjes abrikoserne. Pocher abrikoserne i omkring 15 minutter, indtil de er godt bløde, men ikke falder fra hinanden. Hold øje med gryden, så vandet ikke går i kog på noget tidspunkt.

    3. Dræn abrikoserne, og sæt den til side så de kan køle af. Hæld pocheringsvæden gennem en si eller et kaffefilter, inden det tilføjes tilbage til gryden. Bring så væden i kog, og lad det reducere indtil du har en god, tyk sirup. Sluk for varmen, og sæt til side.

    4. Skær abrikoserne i halve, og fjern kernen. Placer de halverede abrikoser i siruppen, og sørg for at de bliver vendt godt rundt, men pas på med at de ikke falder fra hinanden.

    5. Nu er det tid til anretningen. Placer en god skefuld drænet yoghurt på en tallerken, og flad det ud. Anret med et par halverede, stadig lunkne abrikoser (et lille tip er, at et ulige antal altid ser bedst ud). Drys endeligt med grofthakkede pistacienødder og sumac.

    Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

    Opskrift af ANDERS VESTERGAARD