Hjemmelavet pizza med hokkaido og squash

Hvem har sagt, at det skal være svært at lave hjemmelavet pizza? Følg denne simple opskrift, og du vil blive belønnet med en lækker, hjemmelavet pizza. I stedet for tomater, bruger denne version en cashew sauce, der bringer et twist til klassikeren. Men bare rolig, du kan sagtens bruge tomatsauce, hvis du foretrækker ;-)

SUPPE / 4 SERVERINGER / 60 MIN / NEM

An oven-baked pizza with hokkaido and courgette on a cutting board

Ingredienser 

Pizza dej:

  • 600 ml mel

  • ½ tsk salt

  • 1 spsk bagepulver

  • 1 tsk olivenolie

  • 150 ml varmt vand

Toppings:

  • ½ hokkaido græskar (eller lignende), skrællet og skåret i tynde skiver

  • 1 tsk tørret oregano

  • ¼ squash, skåret i helt tynde strimler

  • Cashew sauce: 50g cashew nødder, 1 fed hvidløg, ¼ tsk salt, 2 spsk citron saft

Sådan gør du

Pizza dej - 

  1. I en skål, bland mel, bagepulver og salt; bland godt sammen, og sæt til side.

  2. Bland vand og olie i en separat skål. Tilføj derefter til skålen med melet.

  3. Brug en træske, eller hænderne, til at røre og blande dejen, indtil du får en samlet masse. Dejen burde være blød, men ikke klistret. Tilføj mere vand hvis den er for tør, 1 spsk ad gangen. Hvis den er for klistret, tilføjes lidt mere mel.

  4. Drys let mel på bordet, og ælt dejen i omkring 5 minuter.

  5. Dæk en bageplade med bagepapir, rul dejen ud til den ønskede størrelse, og placer den på bagepladen. Nu forberedes de forskellige toppings.

Pizza toppings:

  1. Placer det skårne græskar på en bageplade, og drys med olivenolie og oregano. Bages i ovnen ved 200 grader C, i omkring 15 minutter (indtil de er lidt bløde). 

  2. For at lave cashew saucen, tilføjes alle ingredienserne til en blender, og blandes sammen.

  3. For at samle pizzaen, spredes cashew saucen først på, derefter toppes den med bagt hokkaido, og squash stimlerne. Krydr med salt og peber, og bag i ovnen i 20 minutter.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Hannah Bacon