Pita burger med aubergine

Nyd et indbydende og lækkert komfort måltid, der stadig er sundt. Dette lækre Irakisk-inspirerede pita brød med æg og aubergine vil med garanti blive en ny favorit. Smag til med chili, og det bliver et helt uimodståeligt måltid. 

FROKOST ELLER MIDDAG / 4 SERVERINGER / 35 MIN / NEM

Pita burger filled with eggplant, eggs and different veggies on a plate

Ingredienser:

  • 4 æg

  • 4 pita brød

  • 8 skiver aubergine (2 cm tykke)

  • 4 tomater

  • 1 lille agurk

  • 4 radisser

  • 1 håndfuld koriander

  • 6 spiseske tomat pure

  • 1 dl. neutral olie

  • 1 skefuld fennikelfrø

  • 1 skefuld spidskommen

  • 1 skefuld tørret koriander

  • chili flager

  • 3 skefulde kapers

  • 150 g tahin

  • 1 ¼ dl vand

  • 2 spiseskeer citron saft

Sådan gør du:

    1. Placer skiverne af aubergine på en tallerken med salt og peber, og lad dem trække i 15 - 20 minutter.

    2. I mellemtiden placeres spidskommen, fennikel frø og tørret koriander til en dyb stegepande. Steg ved lav varme, og når aromaen begynder at blive intens, kan du tilføje tomat pureen, og stege den i 30 sekunder. Derefter tilføjes olien, og det hele simres sammen med hakket hvidløg. Sluk for varmen, og tilføj så chili og kapers, salt og peber, efter smag.

    3. Hak agurk, radis og koriander, og bland det med citronsaft, salt og peber.

    4. Mix tahin, vand og citronsaft. Tilføj så salt og peber. (Hvis du ikke har tahin, kan du blande yoghurt med olivenolie, salt og peber)

    5. Kog dine æg (jeg gav mine 8 minutter), varm pita brødet og steg auberginerne i rigeligt olie.

    6. Anret det hele i pita brødet, og nyd!

    Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

    Opskrift af EAT REAL BE REAL