Peperonata

Peperonata er en populær ret i mange italienske regioner, når sommeren nærmer sig, er det en oplagt opskrift at bruge til de forskellige grillfester! Det bliver endnu bedre, når det bliver serveret på friskbagt brød. Du kan krydre det med kapers og basilikum, hvis du ønsker en endnu mere frisk udgave.

TILBEHØR / 3 SERVERINGER / 1½ TIME / NEM

Peperonata served in a ceramic bowl

Ingredienser:

  • Ekstra jomfru olivenolie

  • 6 mellem fed hvidløg, tyndt skåret

  • 2 mellem gule løg, skåret i ½ cm skiver

  • 6 store peberfrugter, med kerner og stilk fjernet. Skåret på langs i 1 cm strimler.

  • 240 ml tomat pure

  • Frisk basilikum eller oregano

  • Salt

  • 1 spsk hvidvinseddike eller rødvinseddike

 Sådan gør du:

  1. I en stor gryde varmes en god portion olivenolie over medium varme, indtil det simrer. Tilføj hvidløget, og steg under omrøring, indtil det bliver gyldent, 3 til 4 minutter. Rør løg med i gryden, og skru lidt op for varmen, giv dem 2 minutter. Tilføj peberfrugt og steg det med i gryden, indtil det bliver blødere, ca. 20 minutter yderligere.

  2. Tilføj tomat, basilikum og oregano, og rør godt rundt. Bring til et mildt simrekog. Rør lejlighedsvis rundt i gryden, indtil peberfrugterne er godt bløde, gerne 1 times tid. Tilføj 60 ml olivenolie, og smag til med salt. Tilføj derefter eddiken. Husk at fjerne stilkene fra urterne, hvis du har tilføjet dem hele. Serveres med det samme varmt, eller køles ned, og serveres senere lige som du ønsker det.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim. 

Opskrift af CAROLIN SCHIEMER

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere