Patatas Bravas med mayo

Kom i et solrigt humør, og lav lidt tapas til din tapas. Denne opskrift passer som del af et større festmåltid, eller kan bare nydes for sig selv. Patatas Bravas betyder, direkte oversat, "krydrede kartofler". Kartoflerne vendes i en lækker, krydret tomatsauce, og så er der også lidt kærlighed fra en frisk urte mayo.

Denne opskrift giver dig tilbehør nok til 4 personer.

A serving of patatas bravas in front of a red background

Ingredienser:

 • 1 kg kartofler
 • Olivenolie til stegning

Tomatsauce

 • 1 dåse hakkede tomater
 • 2 fed hvidløg
 • 2 gule løg
 • 1 tsk cayenne peber
 • Salt og peber

Mayo

 • 3 dl neutral olie
 • 1 æggeblomme
 • Saft fra 1 citron
 • 2 spsk. sennep
 • 1 håndfuld urter, f.eks. rosmarin, basilikum, timian
 • 1 fed hvidløg

Sådan gør du:

1. Varm urter og olien langsomt op i en lille stegepande, til ca. 80 grader C. Sæt derefter på køl i køleskabet indtil servering.

2. Skyl kartoflerne, og skær dem i mundrette tern.

3. Kog kartoffel tern i fem minutter, enten i en gryde med letsaltet vand, eller i en mikroovn.

4. Tilføj et par spsk god kvalitet olivenolie til en stegepande, og steg kartoflerne ved mellem varme.

5. Mens kartoflerne bliver gyldne, skæres løg og hvidløg i tern til den grove, krydrede tomat sauce. Start ved at stege løg og hvidløg i et par minutter, i en anden pande, sammen med cayenne.

6. Når løget og hvidløget er gennemsigtigt, tilføjes de hakkede tomater, og varmen sænkes til det simrer, smag til som du ønsker det.

7. Til mayo, bland æggeblomme, sennep, citronsaft og salt & peber.

8. Dræn saften fra urte-olien der var sat på køl, og pisk den langsomt sammen med mayoen. Det er nemmest når alle ingredienserne har den samme temperatur, og husk at piske lidt olie ad gangen.

9. Når mayoen har den rette konsistens, kan du sætte den i køleskabet indtil servering. Den kan holde i et par dage, hvis den er tildækket.

10. Kartoflerne er klar, når de er flot gyldne. Nu samles det hele, f.eks. i en skål, hvor kartoflerne vendes i tomatsaucen, og serveres med urte mayo. Salute!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere