Pastinak brændende kærlighed

Med syltede beder, pastinak og vinterportulak

Et (stort) twist på den danske klassiker, som alle kender, med pastinak pure og syltede beder. Top med vinterportulak, og så er lykken gjort!

Bowl with "Parsnip Brændende Kærlighed"

FORRET / 4 SERVERINGER / 1 DAG + 30 MIN / MELLEM

Ingredienser:

 • En håndfuld pastinakker
 • Lidt smør
 • 1-2 rødbeder
 • Eddike
 • Sukker
 • Vand
 • Perle- eller skalotteløg, 1 per person
 • Et par skiver rugbrød
 • Olie
 • Soja sauce
 • Salt og peber

Sådan gør du:

 1. Start ved at lave de syltede rødbeder. De skal laves mindst 4 timer før, men gerne dagen inden servering. Brug en grøntsagsskræller, til at lave lange tynde strimler af rødbeden. Tilføj det til et sylteglas, og overhæld med en varm lage af 1 del eddike, 1 del sukker og 1 del vand. Tilføj et par hele peberkorn til glasset.
 2. På selve dagen: Skræl og skær pastinak i tynde og små skiver. Kog dem i mindst 30 minutter i let saltet vand - jo længere tid jo bedre.
 3. Bag løgene i en ovn ved 200ºC  — bag dem med skrællen på, indtil de er helt bløde og karamelliserede, og fjern skindet når de er færdige i ovnen.
 4. Smuldr nogle skiver rugbrød i en varm pande, og steg dem indtil de er helt sprøde, og vend endeligt i 2 spsk soja sauce.
 5. Når pastinakken er klar, drænes alt vandet, fra gryden. Vend pastinak i gryden med smør, salt og peber. Blend det hele med en stavblender, og hold det varmt indtil servering.
 6. Server pastinak mosen med de syltede rødbeder og det ristede rugbrød, bagte/karamelliserede løg og vinterportulak. Hvis du har andre urter, kan de bruges som topping. Jeg brugte også en agurke olie - lavet af blendet skræl fra agurk. Velbekomme!

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Oliver Blomqvist

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere