Parmigiano & fennikel gratin

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

Ingredienser

  • 2 mellem fennikel

  • 4 spsk brødkrummer/rasp

  • 4 spsk friskrevet parmigiano reggiano eller grana padano ost

  • smør

  • salt og peber

parmigiano-fennel-gratin

Sådan gør du 

  1. Fjern stilk og det fiberrige centrum fra fennikel. Skær derefter i halv på langs, fra bunden af fennikel til den grønne top. Skær derefter i 3-4 både. Skyl grundigt.

  2. Placer en dampkurv med en stor gryde, og fyld gryden halvt op med vand. Bring vandet i kog, og placer så fennikel i dampkurven. Dæk til, og lad dampe i 10-15 minutter, indtil fennikel er mør. Hvis du ikke har en dampkurv, kan du f.eks. placere en metalsi over gryden.

  3. Varm ovnen til 200 ºC. Placer fennikel i et rundt, ovnfast fad, der er stort nok til at de kan placeres i et enkelt lag. Bland derefter ost, rasp, salt og peber, og fordel det så over fennikel. Smuldr små stykker smør over fadet, og bag i 20 minutter, indtil gylden på toppen.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere