Blød og luftig appelsinkage

Mundvandende god, utrolig sød og med et let hint af citrus - jeg er sikker på at et ekstra stykke ikke skader. Denne kage er overraskende nem at lave, og giver dig fuld valuta for dine appelsiner! Den kan nemt serveres som den er, eller sammen med creme fraiche, lemon curd eller friske skiver af appelsin - din fantasi sætter grænserne.

DESSERT / 3-6 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

Three small pieces of orange cake stacked on top of a plate

Ingredienser 

  • 125g hvedemel

  • 200g sukker

  • 1/2 tsk salt

  • 150g smør

  • 2 stort æg + 1 ekstra æggehvide

  • 1,5 spsk frisk appelsinskal

  • 3 spsk appelsin og citronsaft

  • 1 tsk vanilje ekstrakt

Til glasuren:

  • 95g flormelis 

  • 1,5 spsk saft fra appelsin og citron

  • 2,5 spsk frisk appelsinskal

    Sådan gør du

    1. Forvarm ovnen til 180°C. Bland de tørre ingredienser sammen, og tilføj smørret ved stuetemperatur. Du kan blande det hele med hænderne, eller bruge en røremaskine ved lav hastighed. Det skal blive til en sand-agtig konsistens. 

    2. I en anden skål piskes æg sammen med appelsin og citronsaft, samt vanilje ekstrakt.

    3. Bland de tørre og våde ingredienser sammen, og bland indtil du opnår en blød konsistens.

    4. Dæk en bageform med bagepapir, og held kagedejen i.

    5. Brug ikke en alt for stor bageform, ellers bliver kagen for tynd. I denne opskrift burde formen ikke være større end 25x25 cm.

    6. Bag i præcis 25 minutter, i ovnen der er forvarmet til 180 grader C.

    7. I mellemtiden laves glasuren, ved at blande flormelis, citronskal og saft fra appelsin og citron.

    8. Når kagen er færdig, tages den ud af ovnen til afkøling. Når den ikke er alt for varm, spredes glasuren over den.

    9. Ved servering kan du pynte med ekstra drys af flormelis.

    Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

    Opskrift af Marcela Sambol