Hjemmelavet løg kompot

Kært barn har mange navne. Kompot, marmelade eller syltetøj. Det minder meget om den Franske løgsuppe, med løg der bliver kogt til en tyk, næsten syltetøjs-lignende konsistens.

Kompot er en metode hvorpå man forberede frugter og grøntsager, og kan dateres hele vejen tilbage til middelaldertiden i Europa. Det kan gøres som i denne opskrift, og laves til at passe sammen med andre retter, kun med de naturlige sødemidler, eller laves af frugter og skabe søde sirupper, perfekt til desserten. Sammenlignet med marmelade og syltetøj, kan kompot genkendes ved at have mange større dele af ingredienserne stadig intakte, mens de andre oftest har mere cremede og ensformede konsistenser.

TILBEHØR / 2 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

A slice of bread served with onion compote and a light salad

Ingredienser:

  • 2 store løg (du kan bruge både hvide og røde løg, afhængig af præferencen)

  • 2 spsk olie

  • 3 spsk balsamico eddike

  • 3 spsk sukker

  • 1⁄2 tsk sennep

  • salt & peber efter smag

Sådan gør du:

  1. Pil og skær løgene, så du får en masse tynde strimler.

  2. I en sliplet pande, ved medium varme, sauteres løgene i olien indtil de er bløde, møre og let brunede. Tilføj resten af ingredienserne, og steg i 10 - 15 minutter ved lav varme.

  3. Opbevar i en ren beholder, og det vil kunne holde i mindst en uge. Server sammen med brød, i en burger, eller som topping til et eller andet der kan bruge et pift af noget sødt, friskt og lækkert. 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim

Opskrift af OLIVER BLOMQVIST