Morokkanske Salt-lagrede citroner

Inden køleskaber kunne findes i ethvert køkken, brugte vi fantastiske metoder som syltning, lager og røg til at sikre at råvarerne holdte længere. Folk fandt hurtigt ud af, at bakterier ikke har det så nemt i saltede miljøet, så det blev en naturlig måde at opbevare forskellige råvarer på.

Men, saltet kan også have en effekt på teksturen og smagen. I dag kan du lære hvordan du kan sylte dine citroner, bare ved at bruge salt, med en opskrift der også giver dig mulighed for at nyde citronskrællen :)

Salt-preserved lemons in a jar with a date mark   Ingredienser:

  • et sylteglas med plads til 2 citroner
  • 2 citroner
  • 160 gram salt
  • Valgfrie krydderier: Kanel, frisk chili, sumak, kardemomme frø.

Sådan gør du:

  1. Forbered dine sylteglas ved at følge disse instrukser.
  2. Skyl citroner, og skær et "X" i dem, fra top til bund, uden at skære helt igennem dem.
  3. ”Åben” citronerne, og tilføj en spiseske salt til midten af dem.
  4. Begynd at fylde glassene med citroner. Pak dem meget, meget tæt ned. DU kan bruge en træske til virkelig at presse dem ned. Tilføj også gerne forskellige krydderier undervejs.
  5. Når glasset er fyldt op, så skal saften fra citronerne dække dem fuldstendig. Bliv ved med at presse dem, indtil de er dækket til. Hvis dine citroner ikke er helt modne, eller ikke har så meget saft, så kan du også bruge frisk citronsaft til at dække dem. Det vigtigste er at de ikke er i kontakt med luften.
  6. Inden du lukker for låget, tilføjes en ekstra spiseske salt, en skefuld for hver citron du har brugt. Luk låget, og sæt på en hylde, der ikke er i direkte lys. Citronerne er klar til at blive nydt efter tre uger, men bliver bedre over tid. Husk at placere dem i et køleskab, når først du har åbnet for dem igen.

Når du vil bruge citronerne, åbner du glasset, og skyller citronen under koldt vand, for at fjerne overskydende salt. Åben citronen, og skær skiverne fri, husk at kassere den hvide hinde, da den er meget bitter og saltet. Brug i f.eks. sommer salater, som krydderi til supper eller saucer.

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere