Varm, blød og cremet gulerods- og ingefærssuppe


Denne klassiske gulerodssuppe er så lækker, og kan oplagt serveres sammen med dine yndlings salater og sandiwches. Den giver dig varme og næring til disse kolde, grå regnvejrsdage. 


SNACK / 4 SERVERINGER / 40 MIN / NEM

A bowl filled with a creamy potato and ginger soup

Ingredienser:

  • 4-5 mellem, flerfarvede gulerødder

  • 1 mellemstor sød kartoffel (eller almindelige kartofler, butternut squash kan også bruges, hvilket giver en mere nøddeagtig smag)

  • 1 mellem ingefærrod

  • 1 lille hvidt løg

  • salt, ekstra jomfru olivenolie, friskkværnet peber

  • 2 skiver frisk brød, i små stykker

  • 1/4 glas mælk

  • grøntsagsbouillon eller vand

  • tørrede fine urter

Sådan gør du:

  1. I en gryde varmes 3 spsk ekstra jomfru olivenolie, ved mellem varme. Tilføj løget og lad det sautere i et par minutter.

  2. Når løget er let brunet, placeres gulerødder og kartoflerne i gryden, vend rundt med en træske, og lad det brune i 4-5 minutter. Bliv ved med at røre rundt, og krydr med salt.

  3. Tilføj kogende vand (indtil grøntsagerne er næsten helt tildækkede), eller bouillon, og bring i kog. Sænk varmen, og tilføj ingefær. Dæk med et låg, og kog i ca. 10 - 15 minutter, eller indtil grøntsagerne er møre.

  4. I mellemtiden forberedes brød croutonner. Sæt en stegepande på mellem varme, og dæk bunden med olivenolie. Efter 1 minut tilføjes brødet, i et enkelt lag.

  5. Krydr med salt og de tørrede urter. Lad så brødet riste, indtil det er gyldent.

  6. Brug en stavblender til at blande grøntsagssuppen, og tilføj derefter mælk. Når det hele har den rette konsistens og er blandet godt sammen, hældes den varme suppe i en serveringsskål, og der pyntes med olivenolie. Server med brød croutonner.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

OPSKRIFT AF MAD & DELICACY