Middelhavs bagt tomat paccheri pasta

En relativt simpel ret, hvor de ovnbagte tomater er i fokus. En masse simple smagsnuancer, der mødes i en perfekt harmoni.

Paccheri er en interessant type pasta, oprindeligt fra det sydlige Italien, oftest set i regionen Campania. Men, pas på når du nyder denne ret... Det menes at ordet "paccheri" stammer fra "paccaria", som betyder "lussing" eller "klap". Man mener at pastaen fik dette navn, fordi den blev serveret i større portioner, og når man spiste den hurtigt, så vil man få en lussing i ansigtet af pastaen. En god påmindelse om at man skal spise stille og roligt, og nyde maden ordentligt ;)

HOVEDRET / 4 SERVERINGER / 70 MIN / NEM

Ingredienser 

 • 320 gr Paccheri (eller andre typer pasta)

 • 400 gr cherrytomater, i kvarte

 • brødkrummer

 • 10-15 styk cherry mozzarelle

 • ekstra jomfru olivenolie

 • friske blade basilikum

 • et bundt friske urter, hakket (som timian, marjoram, rosmarin)

pasta in a bowl

Sådan gør du 

 1. Forvarm ovnen til 150°C.

 2. Placer tomaterne i et stort ovnfast fad, vend godt med olivenolie, og drys med salt, brødkrummer eller rasp, og de hakkede urter. Bag i ovnen, indtil tomaterne har fået farve og er blevet bløde, ca 50-60 min.

 3. Bring en stor gryde saltet vand i kog, og kog pastaen indtil al dente (tjek kogetiden på pastaens emballage).

 4. Når alle ingredienserne er klar, vendes den kogte pasta med de bagte tomater, mozzarella og olivenolie hældes over retten. Top med friske blade basilikum.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere