Hvidkålssuppe med citron, rosenkål og dild

Hvidkålssuppe med citron, rosenkål og dild

Enkel opskrift - klar på 1 time - forret eller hovedret

En skål med citrus- og hvidkålssuppe

Åh, vintertider. Er de endeløse forsyninger af salat og kål allerede begyndt at kede dig? Så er denne enkle opskrift på en frisk hvidkåls-suppe den perfekte inspiration. Giv den et forsøg!

Ingredienser til 2 portioner
Et halvt hoved hvidkål
8-10 enkelte rosenkål
ca. 0,5 liter grøntsagsfond eller hønsefond (køb i butikken)
3 laurbærblade
Fløde
Friskkværnet sort peber
Et par stængler af frisk dild
Salt
Olivenolie
Citronskal og saft af 1 økologisk citron

Og her er hvordan det tilberedes:
 • Fjern de yderste blade fra rosenkålene, hvis de har sorte mærker. Pil enkelte blade af hver rosenkål og tilføj til en skål (PS:Dette er en irriterende opgave, fordi bladene kan være svære at få fat i. Bekæmp irritationen, eller hak blot rosenkålene!)
 • Fjern de yderste blade fra kålen. Hak derefter groft i stykker på ca. 2 cm i tykkelsen og vask dem. Forbered fonden.
 • Læg kål i en mellemstor gryde. Tilføj fond indtil kålen er dækket. Tilføj laurbærblade & lidt peber og bring i kog.
 • Når fonden begynder at koge, skrues der ned for varmen. Lad simre i ca. 40 minutter. Fjern fra varmen, når kålen er helt mør.
 • Mens kålen simrer, vaskes dild inden bladene fjernes fra stilken. Tilføj dild til skålen af rosenkål. Drys med olivenolie, salt & peber og bland som en salat.
 • Fjern laurbærbladene fra gryden med kål. Derefter, med en sigte, drænes kålen fra fonden og lægges i en blender, uden at smide fonden ud. Tilføj fonden til kålen i blenderen, så den er dækket halvvejs.
 • Tilsæt citronsaft, citronskal, salt & peber og et par spiseskefulde fløde til blenderen og blend godt, indtil en glat konsistens er opnået. Hvis suppen er for tyk, tilsættes mere af fonden. Tip: Pas på med fonden, så det ikke bliver for vandet. Samme gælder for citronsaft så det ikke bliver for surt, og fløden for ikke at gøre det for cremet. Din smag vil fortælle dig, hvornår du skal stoppe :)
 • Efter det er blendet, kan suppen være en smule kold. Hvis det er tilfældet, tilføjes suppen til en gryde og varmes langsomt op. Når den er klar, serveres suppen i en skål og toppes med rosenkål & dildsalat. Drys med olivenolie & friskkværnet peber.
 • Velbekomme!

  Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

  Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

  Vores Eat Grim-kasser

  Mixy-kasse

  Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

  Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

  Læs mere

  Fruity-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

  Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

  Læs mere

  Family-kasse

  Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

  Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

  Læs mere