Citron creme (lemon curd)

Citron creme, eller lemon curd, som det oftest kaldes i England, hvor det er et velkendt tilbehør til eftermiddags- eller aftente. Hvis du aldrig har prøvet selv at lave dette tilbehør før, eller måske endda ikke smagt det før, så fortjener du virkelig at give denne utrolig nemme opskrift et forsøg! Citron cremen kan bruges sammen med brød, i desserter, som dressing til salater, eller hvad du ellers kan finde på.

TILBEHØR / 2-3 STK / 1 TIME 20 MIN / MELLEM

A biscuit being dipped into a small container of lemon custard

Ingredienser

  • 250 ml (1 kop) mælk

  • 2 æggeblommer

  • 65 g (2.5 oz – 1/3 kop) sukker

  • 35 g  (1.1 oz – 1/2 kop) mel

  • Skal fra 1 citron (mellemstor)

Sådan gør du

  1. Placer mælk og citronskal i en gryde over mellem varme. Lad det varme op, men undgå at det koger og bobler.

  2. Fjern gryden fra varmen. Pisk så æggeblommer, sukker og mel sammen, i en sæperat skål, indtil det er godt samlet.

  3. Hæld den stadig varme mælkeblanding over de piskede æg, under konstant omrøring. Tilføj meget lidt mælk ad gangen, så du undgår at æggene pludselig bliver til røræg.

  4. Placer blandingen tilbage i gryden, over lav varme. Varm den op, under konstant omrøring i samme retning, indtil cremen tykner, og kan klæbe til en ske. Lad ikke cremen koge, da den så kan skille.

  5. Hæld cremen i en skål, eller rigtige lemon curd beholdere, og dæk overfladen med husholdningsfilm, inden de sættes på køl. Serveres sammen med kiks, eksempelvis ladyfingers.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Mad & Delicacy