Marmelade med kiwi og pære

Denne lækre kiwi og pære marmelade er den perfekte topping til alt fra dessert til morgenmaden. Brug den også gerne i yoghurt eller sammen med is.

Vidste du, at kiwi oprindeligt blev kendt under navnet "Chinese Gooseberries"? Helt oprindeligt stammer de fra det Østlige Asien, men i starten af 1900-tallet, blev de importeret til New Zealand. Her steg de i popularitet, og efter et par årtier, blev navnet ændret til "kiwifrugt", umiddelbart som hyldest til landets nationalfugl, Kiwien! I disse dage er kiwi en velkendt frugt, der kan bruges på mange forskellige måder, eksempelvis som i denne marmelade, men der findes også bl.a. kiwi vin -lækkert!

SNACK / 10 SERVERINGER / 30 MIN / NEM

Kiwi and pear jam mixed with yogurt

Ingredienser:

  • Kiwi 250g

  • Pære100g

  • Sukker med pektin 220 g

  • Saft fra en citron

Sådan gør du:

  1. Bare skræl frugterne, og hak dem i små tern. Tilføj til en gryde, og bring i kog. Lad det simre i 20 - 30 minutter ved lav varme.

  2. Køl ned, og nyd på friskbagt brød, med natural yoghurt og granola, eller i andre retter hvor du kan bruge marmelade. 

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

OPSKRIFT AF OLIVER BLOMQVIST

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere