Grimme italienske råvarer redder vores vintermåneder

De kolde vintermåneder er over os, og med dem kommer der en formindskning af danske råvarer. Italien redder dagen!

Frossen jord og få timers dagslys gør vinteren til en hård sæson for landbruget i Danmark. I månederne fra Januar til Marts er det svært at plante og gro afgrøder, og hvis det gror, er det for koldt og frossent til at høste det. Det betyder at de fleste danske landbrug sælger deres friske råvarer i sommeren og foråret. I det sene efterår og vinterperioderne er det opbevarede råvarer der sælges, men over tid vil lagerbeholdningen falde. Så hvad gør man, når det er vinter og svært at få fat i råvarer?

Picture of crops at the Bio Fruit Service farm in Piemonte

Picture from their website of the Bio Fruit Service farm in Piemonte, Italy. Look at that view!

Vi tager et kig i resten af Europa! Heldigvis for Eat Grim blev vi kontaktet af et økologisk italiensk landbrug i den Norditalienske region Piemonte. Galia, deres kontaktperson, fortalte os om deres kæmpe mængde overskudsråvarer, som ikke kunne sælges. Så byd velkommen til Bio Fruit Service, der vil levere lækre, økologiske og grimme råvarer til os i de kolde vintermåneder.

På den måde kan de italienske landbrug redde de danske frugt- og grøntelskere, og vi kan samtidig hjælpe dem, ved at betale en fair pris for deres råvarer, som de ellers ikke kunne komme af med. Madspild er ikke kun et problem i Danmark, men også i resten af Europa, derfor har vi besluttet os for, at det er værd at indgå et samarbejde med det italienske landbrug.

Derudover føler vi at det er et vigtigt skridt på vores rejse, at vi kan sprede mere viden og information om madspild, samt sikre at der er mulighed for at stoppe spildet. Sammen kan vi gøre en forskel!

/Artikel skrevet af Simone

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere