Sådan høster du tang til din menu

Mange af os har primært oplevet tang som en del af det asiatiske køkken, men vidste du, at disse skatte fra havet faktisk er nogle af de ældste registrerede fødevarer i menneskets historie?

Til 'Det Vildt Grimme Påskebord' tog kok Emilie Qvist Kjærgaard os med til Sjællands Oddes kyst på jagt efter havets superfood, som faktisk er super nemt at høste selv. Så tag dine waders på, og lad høste lidt tang:

Der er mange forskellige typer af tang, og de fleste af dem er faktisk spiselige. Der er heller ikke noget særligt, man skal være opmærksom på, udover den ene regel om altid at høste tang i vandet, der er fastgjort til en sten. Det betyder, at det er i live og er perfekt til at indgå i vores måltid.

De grønne topskud er det helt gode, og selvom det måske smager som ideen om tang - med saltvand og også en jernagtig smag - kan du forberede det på forskellige måder i køkkenet for at få det til at smage helt fantastisk.

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere