Sådan høster du tang til din menu

Mange af os har primært oplevet tang som en del af det asiatiske køkken, men vidste du, at disse skatte fra havet faktisk er nogle af de ældste registrerede fødevarer i menneskets historie?

Til 'Det Vildt Grimme Påskebord' tog kok Emilie Qvist Kjærgaard os med til Sjællands Oddes kyst på jagt efter havets superfood, som faktisk er super nemt at høste selv. Så tag dine waders på, og lad høste lidt tang:

Der er mange forskellige typer af tang, og de fleste af dem er faktisk spiselige. Der er heller ikke noget særligt, man skal være opmærksom på, udover den ene regel om altid at høste tang i vandet, der er fastgjort til en sten. Det betyder, at det er i live og er perfekt til at indgå i vores måltid.

De grønne topskud er det helt gode, og selvom det måske smager som ideen om tang - med saltvand og også en jernagtig smag - kan du forberede det på forskellige måder i køkkenet for at få det til at smage helt fantastisk.