Sådan skærer du en kaktusfigen (prickly pear)

Denne uges stjerne, er den smukke, og let prikkende frugt, med det passende navn, kaktusfigen! Den kommer fra det smukke Italien, og er i kassen i uge 36 pga. overproduktion. Det smager helt fantastisk, og har den smukkeste lyse farve indeni - bare pas på når du skræller den, for den har små torne, der nemt kan sætte sig fast i huden. Derfor har vi lavet denne video, der viser hvordan du skræller frugten, uden at komme til skade, så du kan nyde denne delikate sensommer-frugt.


Kaktusfignen elsker solens varme, og selve kaktusplanten kan gro til at blive mere end 5 meter høj! De små frugter der pynter på kaktussen, er ikke særlig kendte her i Danmark, men olierne der kommer fra kernerne, bruges i mange forskellige helse- og skønhedsprodukter - endnu en bonus ved at nyde denne lille skønhed. Når det kommer til madlavning, så er kaktusfignen fantastisk, da den kan nydes lige som den er, rå, som del af en lækker salat, eller som hovedingrediens i marmelader og syltetøj. En klassisk ret i det Mexicanske køkken er "Agua de Tuna" drikken, lavet fra kaktusfigen, vand, appelsinsaft og agave syrup. Du kan prøve at lave din egen sensommerdrik derhjemme, og dele den i vores Facebook gruppe "Cooking GRIM" hvor vi sammen deler fantastiske idéer og inspiration til, hvordan vi kan være kreative i køkkenet, på en bæredygtig måde.

Vidste du, at vi samarbejder med ca. 15 Italienske og Spanske økologiske og biodynamiske landbrug, der til dagligt leverer solmodne lækkerier fra det varme syd, og hjælper os med at gøre jeres kasser varierede og farverige. Forestil dig, hvis kassen kun indeholdte kartofler og kål! Det kræver mod, stædighed og vilje at spise bæredygtigt og klimavenligt, men heldigvis er det ikke et krav, at måltiderne er kedelige. Velbekomme!