Grillede grøntsager med baba ganoush

Hummus får så meget opmærksomhed, så hvorfor ikke baba ganoush? Denne ret kom til for mange år siden. Arabiske folkesagn fortæller at baba ganoush stammer fra Syrien, da en betænksom datter moste alle de møre auberginer, så hendes tandløse far, eller baba, kunne nyde dem. Den traditionelle opskrift bruger olivenolie, citron saft og tahini. Baba ganoush er både silke blød i teksturen, og har en overraskende intens og røget smag. Brug det f.eks. med kiks eller brød, oftest bliver det nydt til morgenmad med pita brød og et udvalg af syltede og friske grøntsager. Du kan endda pifte baba ganoush op med granatæblekerner og hakket persille.

Grilled Veggies with Baba GanoushHOVEDRET / 2 SERVERINGER / 60 MIN / MELLEM

Ingredienser: 

Til baba ganoush

 • 1 aubergine
 • 4 spsk olivenolie
 • Salt
 • 1 spsk Tahin
 • 3 spsk citron saft
 • 1 tsk spidskommen
 • 1 fed hvidløg, hakket

Tilbehør vi brugte

 • Tomater
 • Asparges
 • Agurker
 • Brød

Sådan gør du:

 1. Bag auberginerne i ovnen med skrællen på i 40 minutter ved 200 grader C. Lad det virkelig brune af, så det får sin røgede smag.
 2. Mens auberginen griller, ristes asparges og halverede tomater ved høj varme på en grill pande.
 3. Skær agurker meget tyndt, gerne med et mandolinjern.
 4. Tag auberginen ud af ovnen når den har taget farve. Lad den køle af, inden skrællen fjernes med en køkkenkniv. Bland indholdet sammen med resten af ingredienserne i en skål, og mos det godt med en gaffel, eller kør det igennem en blender. Smag til med salt og peber.
 5. Server baba ganoush med brød og olivenolie.

Husk at tagge dine egne kreationer med #eatgrim og #cookinggrim på Instagram, og følg os via @eatgrim.

Opskrift af Oliver Blomqvist 

Vil du lave flere lækre opskrifter derhjemme?

Alle vores opskrifter er skabt med inspiration fra vores Eat Grim-kasser. Hvis du er interesseret i at starte dit eget abonnement, og få frugt & grønt leveret lige til døren, så udforsk vores forskellige kasser nedenfor.

Vores Eat Grim-kasser

Mixy-kasse

Tilgængelig i tre størrelser, der passer alt fra singler til større familier.

Fyldt med en god variation af økologiske frugter og grøntsager, og bliver leveret med tilpassede opskrifter, så du aldrig kommer til at mangle inspiration i køkkenet.

Læs mere

Fruity-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til dem der elsker frugt og sunde snacks.

Denne kasse er fyldt med lækre økologiske frugter, mindst 4+ kg frugt per kasse (30+ stykker), med 4-5 forskellige sorter, passende til husholdninger på ca. 2 - 4 personer.

Læs mere

Family-kasse

Tilgængelig i en størrelse, og perfekt til familier med små børn eller teenagere.

Denne kasse indeholder en god blanding af klassisk og velkendt frugt & grønt, som nemt kan tilberedes. Hver kasser har 8-10 kg råvarer, med 11+ forskellige sorter.

Læs mere